Trobla Velike Lašče | Napis

#1 Če šiv zine, ne kupi! 

Na današnji Stritarjevi cesti 17 je nekdaj imel krojaško delavnico Anton Perhaj, po domače Frenkov Anton. Šival je predvsem moške obleke, kasneje tudi konfekcijo iz jeansa. Njegovi izdelki so bili izredno kakovostni, saj je bil Anton zelo natančen že pri izbiri blaga. Tako je večkrat spravil ob živce prodajalce blaga v Centromerkurju, saj je delal z blagom kot svinja z mehom. Najprej ga je razgrnil, mečkal, ravnal pa spet mečkal; vse zato, da bi preveril njegovo kakovost. Svojega sina Andreja je naučil, kako preveriti, ali šiv drži: »Šiv primeš od znotraj, v obe pesti, in ga razkreneš. Če šiv zine, ne kupi! Pri hlačah je potrebno pogledati v hlačnico. Če kakšna nitka visi, ne kupi! Če detajli niso zaključeni, ne kupi!« Andrej pravi, da je moral očetova merila pri današnjih oblačilih spustiti za 100 %, sicer ne bi ničesar več kupil.  

Zgodbe iz Lašč najdete v aplikaciji Velikolaška. Skenirajte QR kodo in si jo naložite na svoj pametni telefon. Spoznajte Velike Lašče, nekdanje obrti, pomembne stavbe in Laščane.  

Spričevalo

Mojstrsko spričevalo Antona Perhaja. Last Andrej Perhaj.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih