Trobla Velike Lašče | Napis

Pred leti se je govorilo o globalnem segrevanju. Kasneje se je to spremenilo v klimatske spremembe; zdaj govorimo o klimatski krizi. Ne verjamem, da človek lahko vpliva na vse. Dejstvo pa je, da oblast, tudi s pomočjo klimatskih sprememb, ki so se v zgodovini vedno dogajale, manipulira z ljudstvom: vceplja mu slabo vest za pretekla dejanja, vceplja mu strah pred prihodnostjo in ga odmika od sedanjosti.

Gre pa za družbene globalne spremembe; smo sredi nekakšnega globalnega družbenega inženiringa. Ena od teorij pravi, da je načrt globalnih družbenih sprememb obstajal že prej in da so le izkoristili situacijo s korono. Druga govori, da je načrt obstajal že prej in da bi ga lažje izvedli, so povzročili korono. Trdi torej, da korona ni nastala slučajno, ampak je bila razvita v laboratoriju. O tem obstajajo celo dokumenti. Prispevki o tem so celo na YouTubu ponovno legitimni; še pred mesecem ali dvema so bili cenzurirani.

Svetovni gospodarski forum promovira Veliko ponastavitev (The Great Reset). V tem programu govorijo o globalni centralizirani državi (Global Government). Teoretiki že nekaj časa razglabljajo o poenotenju celotnega planeta in uvedbi ene družbene ureditve, o vse bolj poenotenem zdravstvu, šolstvu, skratka vsem. V zadnjem času se ponovno pojavlja slogan Zgradimo spet boljše (Build back better). Skratka, svetovni voditelji so začeli promovirati ideje, da je svetovno ureditev treba spremeniti in jo preurediti v bolj pravično. K temu dodajo še Novo zeleno obzorje (New Green Horizont). Čeprav je misel precej utopična, pa program obstaja in je zapisan.
Dogaja se torej nekaj dirigiranega. Še nikoli se ni izpolnilo toliko t. i. teorij zarote kot v zadnjem času. Sleherni teden se kakšna od teorij spremeni v dejstvo.

Pojavlja se tudi transhumanistični program, ki stremi k izboljšanju človeka. Pri tem želijo spojiti človeka s strojem oziroma umetno inteligenco. Transhumanizem obstaja v medicini, kjer raziskujejo, kako bi z elektroniko in mehanskimi pomagali izboljšali življenje ljudem, ki zaradi zlomljene hrbtenice ne morejo hoditi. Po drugi strani se znanstveniki, pravim jim Frankensteinovski, ukvarjajo s tem, kako bi izboljšali človeka in tako človeka dehumanizirajo. Prizadevanja znanstvenikov so povezana z globalnim spreminjanjem družbe: posameznik ni več individuum, ampak je zgolj atomizirani delček znotraj množice. Ni več samostojna osebnost, ampak je s pomočjo umetne inteligenco povezan v možgansko omrežje (Brain Net).

Trobla Velike Lašče | O dobrem, zdravju, svobodi in smislu

O znanosti se danes govori kot o »sveti kravi«. Le znanost vedno daje pravilne odgovore; vanjo spadajo samo »pravi« znanstveniki: tisti, ki dvomijo ali mislijo drugače, niso »pravi«– njihovega glasu se ne sliši. Znanost je »zlizana« s politiko. V znanosti so pričeli govoriti o konsenzu, a konsenz v znanosti ne obstaja; soglasno razmišljanje je možno le v politiki. Vemo, da konsenz tudi v politiki ne deluje; v resnici tisti z večjo močjo nekako prepričajo šibkejše in na koncu se vsi strinjajo. V znanosti pa ne more biti konsenza; znanost je postopek – postopek v poskusu, ki v kontroliranih pogojih pripelje vedno do istega rezultata. Znanost je proces, ki vodi do konkretnih rezultatov, ki jih moraš doseči večkrat, da lahko rečeš, da si potrdil teorijo in jo s tem znanstveno dokazal. Včasih ne vem, ali se politiki skrivajo za znanstveniki ali je obratno.
Del globalnih sprememb je tudi transspolni (Transgender) program, ki v grobem pomeni, da človeku spol ni določen ob rojstvu, ampak si ga lahko izbere; da ne obstajata samo dva spola, ampak jih je več. To je zadeva, ki na prvi pogled zgleda obrobna, a ni. V ZDA se na atletskih tekmovanji že pojavljajo moški, ki se identificirajo kot ženske. Ker so takšne ženske fizično močnejše od tistih, ki so se kot ženske rodile, so seveda uspešnejše. Na olimpijskih igrah v Tokiu bo v novozelandski ekipi dvigalk uteži nastopila ženska, ki se je rodila kot moški.

Današnji čas je zmes vsega: od govorjenja o klimatski krizi in četrte industrijske revolucije do velike ponastavitve. Vse poteka pod krinko ustvarjanja boljše družbe za malega človeka, kar še nikoli v zgodovini ni uspelo. A v resnici to ni namen; namen je pridobiti moč za vladanje po svoji volji. Verjamem, da vse to ni spontano, da sta v ozadju program in tudi denar za uresničitev. Pravim, da so ti ljudje psihopati s fiksno idejo, da so bogovi. Ne samo, da imajo božji kompleks; dejansko mislijo, da so bogovi. Svet hočejo kreirati po svojih lastnih željah in ga predrugačiti na družbenih, bioloških, jezikovnih in ideoloških temeljih. Svoje ideje promovirajo kot spreminjanje sveta na boljše, iz zgodovine pa vemo, da kaj takega še nikoli ni uspelo.


Razkritje: Adl z odprtimi očmi in ušesi spremlja svet okoli sebe, zato so pogovori z njim vedno zanimivi. Ker se mi zdi škoda, da bi vse odletelo v pozabo, pogovore snemam in nato iz njih izluščim, kar se mi zdi zanimivo. Vse, kar je napisano, je povedal Adl, možno pa je, da je zapisano v drugačnem kontekstu, zaradi česar je odvezan vsakršne odgovornosti za zapisano.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih