Trobla Velike Lašče | Napis

Občinska volilna komisija je na svoji prvi seji sprejela dva ugotovitvena sklepa 

Na lokalnih volitvah, ki bodo potekale 20. novembra 2022, je za volitve v občinski svet, v primeru, ko določa listo kandidatov skupina volivcev, potrebno zbrati najmanj 1 % od števila volivcev v volilni enoti na dan razpisa volitev.  

V Občini Velike Lašče zadoščajo podpisi podpore najmanj 37 volivcev s stalnim prebivališčem v Občini Velike Lašče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa z začasnim prebivališčem v občini.  

Na lokalnih volitvah, ki bodo potekale 20. novembra 2022, je za volitve župana, v primeru, ko določa kandidata skupina volivcev, potrebno zbrati najmanj 2% podpisov od števila volivcev, ki so glasovali v 1. krogu na zadnjih rednih volitvah za župana.  

V Občini Velike Lašče zadoščajo podpisi podpore najmanj 44 volivcev s stalnim prebivališčem v Občini Velike Lašče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa z začasnim prebivališčem v občini.  

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih