Trobla Velike Lašče | Napis

V četrti skupini PONI LUR med poslovnimi idejami tudi oskrba konj in lesene nastanitvene hišice v neokrnjeni naravi v vasi Lužarji

Trobla Velike Lašče | Poni Lur logoZ mesecem februarjem je s podjetniškim usposabljanjem zaključila že četrta skupina projekta Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR), ki so jo tokrat v celoti sestavljale bodoče podjetnice, med njimi tudi Nika Lužar iz naše občine.

Nika Lužar je po izobrazbi diplomirana politologinja obramboslovja in inženirka kmetijstva. Odkar se je preselila na družinsko mini posestvo, se ji po glavi porajajo ideje in koncepti, kako bi ustvarila prostor za preživljanje časa v naravi, v iskanju miru in uživanju na svežem zraku ter v družbi živali. Oskrba konj je prišla spontano, preko prijateljev in znancev, ki so potrebovali oskrbo za svojega konja. Predvsem se je pokazala potreba po nastanitvi žrebet, ki v obdobju odraščanja potrebujejo predvsem družbo drugih konj. Zamisel za nastanitve pa so ji dali tuji turisti, ki se vozijo skozi kraj in pogosto nimajo primernega prostora, kamor bi lahko parkirali in mirno prenočili.

Tako se je domislila, da oboje združi in obiskovalcem ponudi prikupne lesene nastanitvene hišice, ki jih bodo obkrožali domači konji in konji v oskrbi. Prostornost pašnikov nudi občutek prostranosti, intime in svežine, medtem ko konji še bolj poudarijo stik z naravo in občutek spokojnega miru. Mladi konji v oskrbi bodo imeli na prostornih pašnikih prostor za zdrav psihofizični razvoj; starejši konji jih bodo pridno vzgajali; izkušnje obiskovalcev jim bodo koristile pri socializaciji in spoznavanju človeka.

Obiskovalcem želi pričarati domačnost malega kraja, svežino narave in zelenega okolja ter spokojnost konjske družbe, kjer si lahko napolnijo baterije. Ti bodo lahko svoje zavetje poiskali v eni izmed nastanitvenih lesenih hišk. Konji bodo njihovi prvi sosedje, zato bo za vse tiste, ki jih bodo želeli bolje spoznati, pripravila tudi druženje s spoznavanjem teh plemenitih živali. To bo dobrodošlo tudi za tiste, ki se konjev bojijo, da premagajo ta strah, ter seveda za najmlajše, da se naučijo primernega vedenja v njihovi bližini.

Trobla Velike Lašče | PONI LUR Nika Lužar

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih