Trobla Velike Lašče | Napis

zapora ceste

Ob gradnji objekta, izvedbi prireditve, gozdarskih opravilih ali podobnih aktivnostih pogosto naletimo na vprašanje, kako za krajše obdobje delno ali popolno zapreti cesto. Izvajanje del oziroma prireditev na cestnih površinah lahko ogroža ali omejuje promet, zato je pravilna izvedba cestne zapore zelo pomembna. Postopek je razmeroma preprost. Postavitev zapore se lahko izvede le z dovoljenjem upravljavca ceste. V naši občini za zapore občinskih cest dovoljenje izda Občinska uprava; z njim se določijo pogoji in odgovorne osebe za izvedbo zapore; določijo se morebitne preusmeritve prometa in čas njenega trajanja. Zaporo na podlagi pridobljenega dovoljenja izvede Režijski obrat Občine.

Izvedba zapor je zaenkrat še brezplačna, saj želimo občanom v največji možni meri olajšati izvajanje del ali prireditev ter zagotoviti varno uporabo cest. Kot večina Občin smo žal tudi mi prisiljeni razmišljati v smeri, da bi zapore začeli zaračunavati glede na njihovo trajanje. Razlog je v tem, da vložniki velikokrat po nepotrebnem podaljšujejo zapore, ki jih v primeru, če bi bile plačljive, zagotovo ne bi. Vsaka ovira na prometni površini namreč predstavlja določeno omejitev ali nevarnost za udeležence v prometu, zato jih je potrebno časovno omejiti, kolikor je mogoče.

Roman Viršek, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih