Trobla Velike Lašče | Napis

Konec oktobra 2021 je v krogu domačih na Podulaki častitljivih 109 let praznovala naša občanka Julijana Zakrajšek.  Na praznični dan sta jo obiskala župan dr. Tadej Malovrh in Jerica Tomšič Lušin. Načrtovani kratki obisk  je na koncu trajal debelo uro in kar težko se je bilo posloviti od tako prijetne in zanimive sogovornice. V živahnem klepetu nam je gospa Julijana ob pregledovanju skrbno urejenega foto albuma pripovedovala o starših, štirih bratih in štirih sestrah in njihovih družinah, spominih iz otroštva, življenju v Ljubljani, kjer je vso delovno dobo in še pet let po upokojitvi delala kot pletilja. Tudi po vrnitvi iz Ljubljane v domačo hišo na Opalkovem je pogosto pletla. Še sedaj rada kvačka in izdeluje različna oblačila za svoje domače. S tem si krajša dni, zvečer pa pogleda kakšno oddajo na televiziji.

Še vedno živi v samostojnem gospodinjstvu in sama skrbi zase. Vesela pa je vseh pozornosti in kosil ob koncu tedna s svojimi pranečakinjami in pranečaki in njihovimi družinami. Tudi oni radi poudarijo, da je njihova Uka po svojih močeh vedno pomagala vsem svojim domačim in bila z njimi vseskozi zelo povezana.

Gospa Julijana se je obiska župana Tadeja Malovrha razveselila in ga ob slovesu povabila na obisk tudi ob 110. rojstnem dnevu prihodnje leto. Z županom Zakrajškom sta pred leti na srečanju upokojencev tudi zaplesala, zdaj pa ne pleše več. Je pa še vedno polna življenjske vedrine in zadovoljstva nad tem, kar ji ponuja življenje.

Gospe Julijani ob visokem jubileju iskreno čestitamo in ji želimo zdravja in da bi nas še dolgo navdihovala s svojo vedrino.

Trobla Velike Lašče | ga. Julijana Zakrajšek

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih