Trobla Velike Lašče | Napis

dostava filmov v kinoDostava filmov v kino, last Niko Samsa.Občina Velike Lašče je skupaj s projektnimi partnerji - občino Sodražica (vodilni partner), občino Loški Potok, Iter, Ajdo Kljun s. p. in Mladinskim klubom Sodražica sodelovala v projektu >Sprehod skozi naše trge<. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Glavni izziv operacije je ureditev urbanega naselja in privlačna predstavitev treh trgov, središč občin Sodražica, Loški Potok in Velike Lašče. V ta namen se v Sodražici rekonstruira park; z interpretativnimi mediji se opremita središči Loškega Potoka in Velikih Lašč. Vzpostavi se povezava treh urbanih središč - trgov z varianto enotne turistične ponudbe - dnevnega turističnega programa >Sprehod skozi naše trge<, ki vodi obiskovalca po trgih treh občin.

 pred pirkovicevo trgovinoVelikolaški Možje pri Muhovih, last Ana in Jože IvancV naši občini smo v okviru projekta zbrali informacije, slike in spomine o obrteh in dejavnostih v Velikih Laščah od leta 1913 do 2. polovice 20. stoletja. Pri tem so pomagali domačini in nam zaupali marsikatero zanimivo zgodbo. Dva glavna končna produkta našega dela projekta bosta razstava z naslovom >Velike Lašče skozi obrti in dejavnosti<, ki si jo boste lahko ogledali v galeriji Levstikovega doma, nekdanjega Vatikana, ter aplikacija, ki je odličen pripomoček za spoznavanje Velikih Lašč v lastni režiji. Hkrati je aplikacija lahko tudi pomoč pri turističnih vodenjih.

velikolaski mozje pri muhovihPred Pirkovičevo trgovino, last Sonja KogovšekPrav tako se je nekaj lokalnih turističnih vodnikov iz naše občine odločilo za nadgradnjo svojega znanja in so se z Ajdo Kljun odpravili na spoznavanje treh trgov - Sodražice, Velikih Lašč in Loškega Potoka.

Sara košir, občinska uprava

 

 

 

Vabimo na razstavo
VELIKE LAŠČE SKOZI OBRTI IN DEJAVNOSTI
Na razstavi boste lahko bolje spoznali Velike Lašče v času od leta 1913 do 2. polovice 20. stoletja, in sicer skozi najrazličnejše dejavnosti, ki so se dogajale na trgu in sledove katerih lahko vsaj malo zaslutimo za zidovi današnjih trških hiš.
Odprtje razstave bo v soboto, 25. septembra, ob 17. uri v galeriji Levstikovega doma.
Razstavo pripravile: Ana Dolšak, Sara Košir in Barbara Pečnik

  

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih