Trobla Velike Lašče | Napis

Prvo leto izobraževanja je za naše prvošolčke minilo zelo zanimivo. Vsi veseli in v pričakovanju so septembra vstopili v prvi razred. Komaj smo se navadili drug na drugega, spoznali prostore v šoli, sošolce, se povezali z devetošolci, že se je začelo šolanje na daljavo. V upanju, da bodo počitnice podaljšane »le za en teden« in da se čim prej vrnemo v šolo, smo začeli z delom na daljavo, ki pa je kar trajalo in trajalo.

prvosolci skupinska slikaSrečanje prvošolcev z devetošolciKmalu so se otroci naveličali le dela z navodili, ki so jim jih posredovali starši, in zmanjkovalo je snovi za utrjevanje, saj smo bili v šoli samo slaba dva meseca. Začenjali smo se videvati preko videokonferenc. Sprva so bili otroci prestrašeni in so potrebovali kar nekaj časa, da so se na tako delo privadili. Pri tem so sčasoma postali pogumnejši in vse bolj spretni. Potrebovali so še pomoč pri prijavi na videokonferenco, vendar so določene stvari na računalniku že obvladali. Tako smo imeli videokonference v dopoldanskem in popoldanskem času.

Preko videokonference smo izpeljali tudi razredno prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Z devetošolci smo si izmenjali voščilnice. Otroci so potrebovali pomoč staršev pri pošiljanju risb preko računalnika. Konec januarja smo se končno vrnili v šolo. Prvošolčki so bili dlje časa doma kot v šoli. Ponovno je bilo treba vzpostaviti red, ponoviti dogovore, se prilagajati in seveda potrebno je bilo zjutraj zgodaj vstati.

prvosolci pohod sv rokPohod do Svetega RokaPočitnice v februarju smo nestrpno pričakovali in se tudi veseli vrnili v šolo. Otroci so se navadili na nošenje mask v skupnih prostorih in na to, da se z otroki drugih razredov ne družijo v telovadnici ali na igrišču. V maju smo izpeljali plesni dan s plesno šolo Miki in rolanje na igrišču. Otroci so bili vsake spremembe zelo veseli. Potem pa je prišel tudi težko pričakovani dan, ko so se popoldne vrnili nazaj v šolo s spalno vrečo in pižamo. Dogovorili smo se, da smo prespali v razredu – »v mehurčku«. Da bomo lažje zaspali, smo šli pred tem še na pohod. 1. a se je odpravil do Malih Lašč, 1. b pa do Svetega Roka. V šoli smo imeli bogato večerjo, ki so nam jo pripravile naše kuharice. Ker je bilo zunaj še zelo svetlo in zato prezgodaj za spanje, smo šli še v telovadnico. Sledilo je najosnovnejše umivanje in pižama žur. Zjutraj smo pospravili razred in nadaljevali z delom, čeprav malo bolj počasi. Veliko smo se tudi igrali in kot zanimivost – igra je bila mirna in tiha.

prvosolci izlet vlak ribnicaIzlet z vlakom v RibnicoDogodivščin v juniju pa še kar ni bilo konca. Ko so devetošolci zaključili šolanje na naši šoli, smo se srečali na ploščadi. Prvošolčki so dobili v spomin pleteno zapestnico – spomin prijateljstva, devetošolci pa spominček za prijateljstvo iz das mase. Sledil je izlet z vlakom v Ribnico in seveda obvezen sladoled. Izpeljali smo še spretnostno vožnjo s kolesom za Zlati sonček. Ker je bil 1. b razred v projektu Pasavček, nas je obiskal tudi policist. Z otroki se je pogovoril o varnem sedenju v avtu, o vedenju v prometu in pravilnem prečkanju ceste, seveda nekaj časa še s starši, kmalu pa že samostojno. Naši prvošolčki so spoznali vse črke in se naučili računati do 20. Počitnice so si res zaslužili. Počitnice so si letos še posebej zaslužili tudi starši, saj so veliko pripomogli, da so otroci pridobili in utrdili nova znanja. Hvala tudi ravnateljici za vso podporo pri izpeljavi različnih dejavnosti. Naj bodo počitnice lepe, zdrave in varne.

Branka Levstik

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih