Trobla Velike Lašče | Napis

Trobla Velike Lašče | Župan Matjaž Hočevar

Letošnje poletje si bomo zapomnili predvsem po nestanovitnem vremenu, ki pa ga na srečo v naši občini nismo pretirano občutili. Velika večina ostalih občin pa te sreče žal ni imela. Najprej je našo državo zajela toča, ki je povzročila veliko škode, kar se bo poznalo tudi pri pridelavi sadja, zelenjave, žit ipd. Na začetku avgusta pa se je se po dolgotrajnejših močnih nalivih zgodila največja naravna nesreča oz. katastrofa v zgodovini Slovenije. Večji del naše države so zajele uničujoče poplave, le dobro leto dni za tem, ko se je začel uničujoči požar na Krasu. Škoda, ki so jo povzročile poplave, je ogromna, sanacija pa bo zagotovo trajala nekaj let. In če v omenjeni katastrofi lahko najdemo vsaj nekaj pozitivnega, je to zagotovo dejstvo, da smo znova dokazali, da znamo in zmoremo stopiti skupaj, na kar smo lahko izjemno ponosni. Takoj se je aktivirala Civilna zaščita Republike Slovenije, ki ima po mojem mnenju skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije najboljšo organizacijo, ko pride do nesreč takšnih razsežnosti. Velike zasluge za to ima poveljnik Civilne zaščite gospod Srečko Šestan, ki zna v ključnih trenutkih odreagirati takoj, odločno ter brez večje panike.

V naši občini smo ob močnem večdnevnem deževju imeli v pripravljenosti tako štab občinske Civilne zaščite ter preko občinske Gasilske zveze tudi gasilce. Na srečo večjih posredovanj ni bilo. So pa zato gasilci iz naše Gasilske Zveze odšli na pomoč v Zgornjo Savinjsko Dolino, Mengeš in Kamnik. Po poročanju gasilcev s terena je bila katastrofa še hujša, kot so jo prikazovali mediji. Aktivirali so se tudi naši kmetje, ki so darovali krmo za živali; mnogo ljudi je svojo humanitarnost izrazilo preko denarnih in drugih prispevkov. Menim, da smo lahko zelo ponosni, da imamo v občini toliko ljudi, ki so se angažirali ter na različne načine pomagali sodržavljankam in sodržavljanom v stiski.

Občina Velike Lašče in Javni zavod Trubarjevi kraji bosta organizirala dobrodelni koncert. Vsa zbrana finančna sredstva bodo namenjana ljudem, ki so utrpeli škodo v poplavah. Koncert bo potekal na Trubarjevi domačiji na Rašici, in sicer v nedeljo, 24. septembra; na njem bodo nastopili lokalni glasbeniki in plesalka. Naj dodam, da se bodo vsi, ki bodo del dogodka, odpovedali zaslužku. Več informacij o dobrodelnem koncertu najdete na naslednji strani.

Zaposleni na Občinski upravi ter v Javnem zavodu Trubarjevi kraji se bomo odrekli dodatku, ki smo ga prejeli za dan Solidarnosti, svetniki pa se bodo odrekli sejnini, ki bi jo prejeli na naslednji občinski seji. Občina Velike Lašče bo za žrtve poplav namenila 1 evro na prebivalca občine.

Zahvaljujem se vsem in vsakemu posebej, ki ste in še boste na kakršenkoli način pomagali ljudem, ki jih je doletela prej omenjena katastrofa. Hvala vam!

Za konec naj vsem šolarjem ob začetku novega šolskega leta zaželim, da bi bilo to šolsko leto polno učnih uspehov in tudi medsebojnega sodelovanja, spoštovanja in strpnosti.

Trobla Velike Lašče | Podpis župana Matjaža Hočevarja 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih