Trobla Velike Lašče | Napis

Vsako seme je pripravljeno na kalitev, samo priložnost mu moramo dati. Potrebuje primerno podlago, dovolj vlage, svetlobe in prostora.

Ko rastline pokukajo na plano se moramo vključiti ljudje in poskrbeti za njihovo vzgojo od kalitve do pobiranja pridelka, ki ga uporabimo za lastne potrebe ali za prodajo. Tržnica je prostor, ki je namenjen prodaji živil in drugih artiklov. Ne služi pa samo temu namenu. Tržnica ima širši pomen. Tudi v naši občini imamo svojo Velikolaško tržnico, za katere oživitev se trudi Javni zavod Trubarjevi kraji; trudimo se tudi ponudniki z željo, da sprejmete tržnico kot nekaj svojega in koristnega, da jo sprejmete tudi kot kraj druženja in sklepanja novih poznanstev. Tržnica je res še zelo skromna; »branjevci« nudimo vrtnine, vložnine, med, sir, mleko in mlečne izdelke, pekovske izdelke, suho sadje, izbrano žganje, izdelke ročnega dela. S podporo obiskovalcev bi se trudili ponudbo še razširiti. 

Naše podeželje je naše bogastvo. Vabimo vas na tržnico vsako prvo in tretjo soboto v mesecu med 9. in 12. uro pred Levstikovim domom v Velikih Laščah.

Tržnica je koristna, lokalna. Vabi, povezuje, podpira branjevce, kupce in je utrip kraja.

Ana Pia Debeljak

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih