Trobla Velike Lašče | Napis

Vsako poletje se v obdobju povišanih temperatur pojavljajo primeri nedovoljenih odvzemov pitne vode iz hidrantov javnega vodovodnega omrežja. 

Uporabnike zato opozarjamo, da je prepovedan kakršenkoli nenadzorovan in nenajavljen odvzem vode iz hidrantov. Sem štejemo tudi odvzeme vode gasilskih društev z namenom polnjenja bazenov ali dovažanja vode … 

Nenadzorovan odvzem pitne vode iz omrežja lahko namreč povzroči izpad dobave pitne vode, motnost pitne vode, spremembe v tlaku, nekontrolirano odtekanje vode ipd. 

Odjem vode iz hidrantov v primeru določenih enkratnih dogodkov (kot je na primer polnjenje bazena, čiščenje ulic in cest, zalivanje javnih površin – zelenic …) je izjemoma možen ob predhodnem soglasju upravljavca, če razmere na vodovodnem omrežju to dopuščajo. Za odjem vode iz hidranta nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kršitev se kaznuje z globo od 400 do 1.400 € in za posamezen nedovoljen odvzem vode iz javnega hidranta se kršitelju zaračuna tudi porabljena voda po zadnji veljavni ceni s predpisanimi dajatvami v višini 72 m3, kar predstavlja predpisano količino za zagotavljanje požarne varnosti. 

Hvala za razumevanje 
VODOKOMUNALNI SISTEMI D. O. O. 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih