Trobla Velike Lašče | Napis

Gradnja nove podružnične šole in vrtca je ena naših največjih in najpomembnejših investicij, saj jo z zanimanjem spremljajo vsi občani. Želimo si, da bi otroci s turjaškega okoliša lahko čim prej vstopili v nove prostore, ki jih že dolgo pričakujejo in potrebujejo. 

Snipaste_2022-09-19_09-30-35.pngDela na gradbišču potekajo intenzivno; na lokaciji je nešteto obrtnikov različnih strok. Ti dokončujejo zadnja gradbeno obrtniška dela na stavbi, urejajo okolico, nameščajo notranjo opremo, igrala itd. Šola dobiva svojo končno podobo. Situacija na gradbišču je zahtevna. Občina in izvajalec sta vložila veliko truda, da bi s 1. septembrom šola in vrtec že lahko sprejela prve otroke. A ker bi hitra gradnja pomenila večja odstopanja od zastavljene kvalitete, bo prisoten manjši terminski zamik

Trobla Velike Lašče :  Podružnična šola in vrtec na TurjakuŽal to pomeni, da se bo odprtje zavleklo v jesen. Razlog za to je predvsem, da se je v zaključni fazi pojavila potreba po dodatnih delih – kot na primer dodatni protipožarni premazi lesenih oblog v športni dvorani. Oprema vrtca in šole je v veliki meri že montirana; razdelilna kuhinja je končana in pripravljena za uporabo. V mesecu septembru pričakujemo dokončanje vseh del, vključno z odpravo napak in pomanjkljivosti.  

Hkrati poteka tudi postopek za pridobitev uporabnega dovoljenja, vključno z izvedbo tehničnega pregleda. Upamo na hiter odziv Upravne enote Ljubljana in izdajo uporabnega dovoljenja, ki predstavlja pogoj, da bomo lahko pričeli z uporabo novih prostorov. Po zadnji uskladitvi terminskega plana naj bi pouk v novi šoli stekel po jesenskih, krompirjevih počitnicah.  

Dobra novica v poteku gradnje pa je, da smo že letos prejeli obvestilo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki nam je omogočilo, da bomo dodeljena nepovratna sredstva v skupni višini 2.101.114,35 EUR za gradnjo nove šole pridobili v celoti že v letošnjem letu. Sklep o dodelitvi sredstev je sprva namreč določil faze črpanja sredstev, in sicer na leta od 2021 do 2024. Omenjeni znesek predstavlja najvišjo stopnja sofinanciranja investicije v zgodovini Občine Velike Lašče.  

Trobla Velike Lašče :  Podružnična šola in vrtec na TurjakuTrobla Velike Lašče :  Podružnična šola in vrtec na TurjakuTrobla Velike Lašče :  Podružnična šola in vrtec na Turjaku                                                                                                            Nika Perovšek, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih