Trobla Velike Lašče | Napis

Javni zavod Trubarjevi kraji skrbi za redno izobraževanje lokalnih turističnih vodnikov. Poleg dogodkov, ki so dostopni širši javnosti, se vsaj nekajkrat letno dobimo, da utrdimo tudi znanje in veščine vodenja ter se poglobimo v katero od vsebinskih tematik, ki so osnova za kakovostna vodenja obiskovalcev po velikolaški deželi.

Pod taktirko Janje Sivec, odlične interpretatorke kulturne dediščine, smo se 11. in 12. marca na Trubarjevi domačiji s pomočjo različnih praktičnih vaj urili v interpretaciji naše dediščine in pripovedovanju zgodb. Izobraževanja se je udeležilo 12 turističnih vodnikov.

Po uspešno izpeljanem projektu »Sprehod skozi naše trge« lahko obiskovalcem velikolaške dežele ponudimo voden sprehod po Velikih Laščah. Za uspešno izvedbo vodenj tudi za ta program potrebujemo vodnike, ki dobro poznajo Velike Lašče. Zato smo izvedli izobraževanje v dveh sklopih. V prvem sklopu so vodniki predvsem poslušali, v drugem sklopu pa so se že preizkusili v vodenju. Tako imamo sedaj 7 vodnikov, ki vas lahko popeljejo na sprehod po Laščah.

V teku je tudi izobraževanje o novem programu na Trubarjevi domačiji: kiparsko sožitje. Namen programa je spoznavanje različnih skulptur, ki krasijo Trubarjevo domačijo in je lahko odličen dodatek osnovnemu vodenju. Vsebina je v skrajšani verziji dostopna tudi na aplikaciji Velikolaška.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih