Trobla Velike Lašče | Napis

Zavod ustvarjalno srce je v letu 2021 uspel povezati 212 kvačkaric iz cele Slovenije in na poseben način obeležiti 30 let njene samostojnosti. Kvačkarice, združene v projektu »Slovenija kvačka«, so pod vodstvom Jadranke Smikljić z voljo in prejo povezale celotno Slovenijo. K častnemu pokroviteljstvu projekta so povabili tudi predsednika države Boruta Pahorja in potegujejo se za uvrstitev v Guinesovo knjigo rekordov.

Trobla Velike Lašče | Slovenija kvačkaKvačkanje grba občine Velike Lašče je prevzela Aleksandra Ivanc. V njegovo izdelavo je vložila okoli 100 ur kvačkanja in 2,5 kilograma slovenske volne, ki jo izdelujejo v tovarni v Majšperku.

Župan Tadej Malovrh je z veseljem podprl projekt Slovenija kvačka in delo gospe Aleksandre Ivanc. Izdelava grba naše občine v velikosti 105 x 130 cm gotovo ni bilo lahko delo. Ob prevzemu grba se je župan zahvalil ge. Ivanc za trud in čas, ki ga je vložila v izdelek. Kvačkan grb bo dobil svoje mesto na gradu Turjak, kjer si ga bodo lahko ogledali tudi drugi obiskovalci.

Na kratko o grbu:
Grb Občine Velike Lašče je upodobljen na ščitu poznogotskega stila in sanitske oblike. Na sredini je vzdolžno razdeljen z zlato cinasto črto s petimi cinami. Črta deli ščit na modro in zeleno polje. V zgornjem, modrem polju je odprta nepopisana knjiga z rdečimi platnicami. Na vsaki strani knjige je po eno gosje pero v črnilniku. V spodnjem, zelenem polju je upodobljen zlati turov bik s črnim okrasjem.

Nika Perovšek, Občinska uprava

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih