Trobla Velike Lašče | Napis

Trobla Velike Lašče | Gradnja podružnične šole Turjak

V prvih pomladnih dneh tudi nova podružnična šola kaže vedno bolj končno podobo. Dela potekajo v skladu s pričakovanji. Strešna dela so končana, okna vgrajena. Tik pred zaključkom so tudi fasadna dela. Zunanjost že dobiva pravo podobo; v notranjosti se nadaljuje izvedba mavčno kartonskih del ter strojnih in elektro inštalacij.

Glede na fazo gradbenih del smo pričeli s postopki naročil za dobavo in montažo notranje opreme, zunanjih igral ter opreme telovadnice. Naročamo opremo za 4 igralnice podružnične enote vrtca, 4 učilnice, knjižnico, razdelilno kuhinjo, jedilnico, sanitarije, telovadnico, garderobe in vse spremljajoče prostore v upravnem in servisnem delu. Projekt opreme je v skladu s projektom za izvedbo izdelalo podjetje Prerez d. o. o.

Tradicionalna zasnova objekta je vpeta v arhitekturno podobo Turjaka; notranjost bo sodobnejšega videza. Tako povezujemo zgodovinsko dediščino Turjaka s sodobnimi trendi bivanja tudi na področju izobraževanja. Velik delež materialov sestavljajo naravne surovine, med katerimi prevladuje les. Želimo si, da bo otrokom v novih prostorih prijetno. Stavba je zasnovana na način, ki prepleta notranje prostore z zunanjimi. Preživljanju časa na prostem je namenjen vhodni atrij, kjer je na voljo dovolj površin, s katerih bo kmalu odmeval otroški živ žav. Predšolski otroci bodo urice na prostem preživljali na velikem zunanjem igrišču, ki bo opremljeno z raznolikimi igrali po posameznih starostnih skupinah.

Načrtujemo, da bodo vsa dela končana pravočasno in bomo lahko pridobili ustrezna dovoljenja. Tako bosta s 1. septembrom šola in vrtec na Turjaku že sprejela prve otroke.

Izvedene investicije na področju šolstva in gospodarstva v bližnji poslovni coni Ločica omogočajo hitrejši razvoj Turjaka oz. celotnega velikolaškega območja.

Nika Perovšek, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih