Trobla Velike Lašče | Napis

S SRCEM NA POTI – brezplačni prevozi za starostnike 

Projekt Prostofer uspešno deluje tudi v Velikih Laščah. 

Kaj je PROSTOFER? 

PROSTOFER je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč. 

Komu je namenjen PROSTOFER? 

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke in tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd. 

Zakaj PROSTOFER? 

Brezplačni prostoferski prevozi starejšim omogočajo: 

  • večjo mobilnost, 
  • večjo socialno vključenost,  
  • medsebojno povezovanje,  
  • medsebojno pomoč,  
  • boljšo kvaliteto življenja v tretjem življenjskem obdobju;  
  • čim dlje lahko ostanejo doma (čim kasnejši odhod v dom za ostarele). 

Druženje in občutek koristnosti igrajo pomembno vlogo pri aktivnem staranju.

Prostofer

Kako deluje PROSTOFER?  

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine; prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 08:00 in 18:00; rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 08:00 in 16:00; izjemoma se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam. 

Kdo je lahko PROSTOFER? 

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.  

 

Kako postati PROSTOFER? 

Vozniki, ki želijo postati prostoferji, to sporočijo na OBČINO VELIKE LAŠČE na telefon 01 781 03 70 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih