Trobla Velike Lašče | Napis

Za vse, ki si želite velikolaške kraje spoznati v lastnem tempu in kar ob pomoči svojega pametnega telefona, smo pripravili aplikacijo VELIKOLAŠKA.

Brezplačno si jo lahko naložite tako, da poskenirate to QR kodo:

Trobla Velike Lašče | QR koda za prenos aplikacije

Za vas smo že pripravili prvo pot z naslovom: VELIKE LAŠČE SKOZI OBRTI IN DEJAVNOSTI. Skupaj z učiteljico Justino lahko spoznate, kako so iz naselbine Villa Lasis nastale Velike Lašče, čez čas pridobile trške pravice in se razvile v živahen trg. Pot ni zahtevna in je primerna za vse, ki vas zanima lokalna zgodovina in dediščina.

V galeriji Levstikovega doma je še vedno na voljo za ogled razstava z naslovom VELIKE LAŠČE SKOZI OBRTI IN DEJAVNOSTI.

Na razstavi lahko bolje spoznate Velike Lašče v času od leta 1913 do 2. polovice 20. stoletja, in sicer skozi najrazličnejše dejavnosti, ki so se dogajale v trgu in sledove katerih lahko vsaj malo zaslutimo za zidovi današnjih trških hiš.

Ogled razstave je možen v času obratovanja velikolaške tržnice med 8.30 in 12. uro, ob naslednjih terminih:

11. december
8. in 22. januar

Če bi si želeli razstavo ogledati ob drugem terminu, se lahko za to dogovorimo po telefonu 01 7881 006 ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Aplikacija in razstava sta bili sofinancirani s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in sicer v projektu Sprehod skozi naše trge.

Sara Košir

 

 

Trobla Velike Lašče | Aplikacija za vodenje po krajih

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih