Trobla Velike Lašče | Napis

Zbirni center odpadkov je po novem znotraj poslovne cone Ločica na Turjaku. Odprt je vsak petek med 17. in 18 uro ter vsako soboto med 8. in 12. uro. Uporabnike pozivamo, naj odpadke oddajo v skladu z veljavnimi smernicami ter upoštevajo NIJZ ukrepe. Za vzdrževanje reda znotraj zbirnega centra in ob njem je vzpostavljen videonadzor. 

Občina Velike Lašče znotraj poslovne cone načrtuje večji in sodobnejši zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov. Novemu zbirnemu centru je sedaj po izpolnjevanju vseh zahtevanih normativov namenjenih bistveno več razpoložljivih površin. Sodoben zbirni center bo pokrit s kar tremi večjimi nadstrešnicami, pod katerimi bodo nameščeni tako večji kot tudi manjši zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov. Programska zasnova zbirnega centra obsega tudi center ponovne uporabe. Vključeval bo trgovino, delavnico in skladišče. V centru ponovne uporabe bodo izdelke pripravili za vnovično uporabo in jih dali naprodaj.

Na Upravni enoti smo konec oktobra letos uspešno pridobili gradbeno dovoljenje, ki je tudi že postalo pravnomočno. Trenutno je v izdelavi projekt za izvedbo PZI. Načrtujemo, da bi z gradnjo lahko pričeli že zgodaj spomladi.

Marija Ivanc Čampa, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih