Trobla Velike Lašče | Napis

Trobla Velike Lašče | Pridobljena sredstva Šola TurjakNa Občini Velike Lašče smo te dni še posebej veseli. Projekt gradnje Podružnične osnovne šole in vrtca Turjak smo v začetku leta prijavili na javni razpis za sofinanciranje investicij Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Naša prijava je bila uspešna.

V podpis smo prejeli pogodbo, ki zagotavlja, da bo izgradnja vrtca in podružnične šole na Turjaku manj obremenila občinski proračun. Podpisana pogodba predstavlja najvišji znesek sofinanciranja investicije v Velikih Laščah. Sredstva bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izplačalo po delih do leta 2024. Celotna investicija je ocenjena na 3,5 mio EUR, od česar je za gradbena dela namenjeno 2,5 mio EUR. Sofinanciranje države v višini 2.101.114,35 evrov zagotavlja ugodnejši razvojni potencial samega kraja in kar je najpomembnejše kvalitetne in varne prostore za naše najmlajše.

Trenutno pouk poteka v dotrajani stavbi iz časov grofa Auersperga. Ob podpori občinskega sveta bodo otroci turjaškega okoliša pričeli že naslednje šolsko leto v novih prostorih.

 

Trobla Velike Lašče | Gradnja podružnične šole na Turjaku 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih