Trobla Velike Lašče | Napis

komunalaNa komunalnem področju občane vedno znova seveda najbolj zanima področje asfaltiranja cest. Letos smo si zadali cilj odeti v sivo kar pet novih odsekov. Prva dva v novem delu Osredka sta praktično že končana; sledijo skoraj kilometrski odsek dolgo pričakovanega asfalta med Ulako in Veliko Slevico ter nekoliko krajša na Kukmaki in v Laporjah. Vzporedno se že izvajajo tudi manjše sanacije asfaltnih površin na približno 20 lokacijah po celotni občini, saj je to zaradi zagotavljanja varnosti na cestah nujno potrebno.

Prvi del naše poslovne cone je končan. Ugodili smo vsem zahtevam nosilcev urejanja prostora, tako da nestrpno čakamo uporabno dovoljenje. Tudi objekti v njej pridno rastejo; s strani investitorjev zaznavamo velik interes, da bi cono še dodatno širili. V drugem delu, ki bo v kratkem poravnan in pripravljen na gradnjo, želimo spodbujati predvsem storitveno in trgovsko dejavnost ter seveda posledična delovna mesta; nekaj prostora pa naj bi ostalo tudi za površine, namenjene športnim aktivnostim.

Pred kratkim je bila podpisana gradbena pogodba o sanaciji kar štirih vodovodnih odsekov v Rutah, ki bodo končani jeseni. S tem bodo odpravljena tista najbolj kritična mesta, kjer je najpogosteje prihajalo do okvar in vodnih izgub, kar nam je povzročalo znatne stroške. Vodovodni sistem Rute bo tako v dobršni meri obnovljen. Stekle so tudi priprave na gradnjo vodohrana Podstrmec. S potencialnimi ponudniki gradbenih storitev smo si že ogledali teren in pridobili odločbo o krčitvi gozda. Začetek del je načrtovan v drugi polovici septembra. V poletnih mesecih smo hidrantno opremili zgornji del naselja Uzmani ter zamenjali nekaj dotrajanih hidrantov. Določena je tudi nova lokacija vrtine na območju Turjaka, in sicer bo locirana blizu stare šole, kjer geološka ocena kaže zelo dobro prognozo za dovoljšne količine podzemne vode. Sredstva za izvedbo vrtine so zagotovljena že v letošnjem proračunu.

Intenzivno se trudimo s projektiranjem nove centralne čistilne naprave, ki bi med seboj povezala vse večje aglomeracije v občini. Kot dolgoročno najugodnejša rešitev se je ob izvedeni variantni analizi namreč izkazalo povezovanje naselij Velike Lašče - Male Lašče in Rašica. Seveda ob tem računamo in upamo tudi na evropska kohezijska sredstva. Vzporedno želimo rešiti tudi odvajanje meteornih voda v Velikih Laščah, saj so predvsem na širšem območju Griča zaradi velike intenzitete padavinske vode postale neobvladljiv problem.

komunala 1Na področju cestne razsvetljave smo se tudi letos usmerili v vzdrževanje in posodabljanje obstoječe infrastrukture. Ogromno število dotrajanih luči namreč posledično povzroča visoke obratovalne stroške, kar predstavlja že zelo resen problem. Občane naprošamo, da nam vsakršno okvaro ali nepravilnost v delovanju cestnih svetilk nemudoma javite na tel. 01 7810 363 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Opozoriti želimo še na občinski razpis subvencioniranja vgradnje malih čistilnih naprav. Sredstva so še na voljo; vse potrebne podatke lahko pridobite na spletnih straneh občine.

Roman Viršek, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih