Trobla Velike Lašče | Napis

 

Od oktobra 2021 je zbirni center zaradi gradnje POŠ Turjak do nadaljnjega zaprt.

Občina Velike Lašče je trenutno v pridobivanju gradbenega dovoljenja za sodobnejši, stalni zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov, ki bo umeščen znotraj Poslovne cone na Turjaku. Novemu zbirnemu centru je sedaj po izpolnjevanju vseh zahtevanih normativov namenjenih kar nekaj več razpoložljive površine, saj poleg nadstrešnic za skladiščenje večjih kontejnerjev za ločeno zbiranje odpadkov predvideva tudi Center ponovne uporabe s prodajalno za občane.
Interes Občine je, da bi po pridobitvi ustreznih dovoljenj lahko čimprej vzpostavili nov zbirni center, ki bo vsem uporabnikom oz. občanom omogočal in približal še lažje zbiranje in ločevanje odpadkov.

V času zaprtja Zbirnega centra Velike Lašče lahko uporabniki svoje odpadke odlagajo:

  • brezplačno v Zbirni center Barje, Cesta dveh cesarjev 101, 1000 Ljubljana, tel. št. 01 477 96 00. Za nekatere vrste odpadkov velja količinska omejitev (gradbeni odpadki, pnevmatike, azbestni odpadki itd.). Natančnejše informacije in navodila za ravnanje v zbirnem centru preberite na strani https://www.vokasnaga.si/zbiranje-odvoz-odpadkov/zbirni-centri/zbirni-center-barje. V Zbirnem centru Barje lahko odpadke razvrstite v več kot petindvajset velikih zabojnikov. Pri vsakem je tabla z informacijo, katerim odpadkom je zabojnik namenjen.

Obratovalni čas Zbirnega centra Barje:
* od 10. marca do 31. oktobra 2021: od ponedeljka do sobote med 6.00 in 20.00 uro,
* od 1. novembra do 31. marca 2022: od ponedeljka do sobote med 6.00 in 18.00 uro;

  • enkrat letno naročajo odvoz kosovnega materiala, ki je vključen v strošek ravnanja z odpadki. Naročilo za tovrstni odvoz lahko uredijo preko naročilnice, ki jo najdejo na spletnih straneh www.vokasnaga.si in www.mojiodpadki.si. Če nimate dostopa do spleta, vam naročilnico Javno podjetje VOKA Snaga pošlje tudi po pošti. Za območje naše občine je v jesenskem času predviden termin za naročilo kosovnega odvoza med 1. oktobrom in 30. novembrom;
  • dvakrat letno (spomladi in jeseni) s premično zbiralnico JP VOKA Snaga omogoča zbiranje nevarnih gospodinjskih odpadkov ter manjše odpadne električne in elektronske opreme. Odvoz bo v jesenskem terminu potekal po urniku: 13. 10. 2021 od 9. do 12. ure Rob; igrišče za Domom krajanov ter 13. 10. 2021 od 13. do 16. ure Velike Lašče; gasilski dom Velike Lašče.
  • če imate doma zabojnik za zbiranje embalaže premajhen, vam Javno podjetje Snaga brez dodatnih stroškov mesečnega plačila lahko dostavi večji ali dodatni zabojnik za embalažo.

Marija Ivanc Čampa, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih