Trobla Velike Lašče | Napis

V okviru občinskega praznika je v soboto, 12. 6. potekal tudi Trški dan na trgu v Velikih Laščah. Na njem so se predstavili številni ponudniki na stojnicah, poleg tega pa so svoje delo predstavila tudi nekatera društva in organizacije, ki delujejo v občini Velike Lašče.

Trobla Velike Lašče | Trški danKmetija Korenček iz Gornjih Retij je predstavila svojo dejavnost, moke, kaše, zdrob in krompir so pripeljali iz kmetije Jakopič iz Podpeči, ekološka kmetija Kocjančič iz Gotenice je imela v ponudbi različne mlečne izdelke, mesarstvo Lah suhomesnate izdelke in sveže meso, iz Goriških Brd pa so iz kmetije Mavrič pripeljali sveže češnje in marelice.

Društvo podeželskih žena Velike Lašče so napekle veliko peciva in prikazale izdelavo rož iz krep papirja, člani Društva za ohranjanje dediščine Gradež so pripeljali naravno posušeno suho sadje in druge svoje izdelke, iz Čebelarskega društva Velike Lašče so pripeljali nekaj medu, kupili pa smo lahko tudi različno pecivo iz Sašine sladke ustvarjalnice. Tadeja Nemček je na stojnici prodajala svoje čudovite stvaritve iz stekla, s svojo ponudbo so se predstavili tudi VDC Ribnica in VDC Tončke Hočevar.

Svojo stojnico je imela tudi Trubarjeva domačija. Prostovoljci Rdečega križa Ljubljana so izvajali različne meritve, prikazali postopke oživljanja in ljudi osveščali o zdravem načinu življenja, pomenu krvodajalstva in podobno. Z vadbo 1000 gibov se je predstavilo Društvo Šola zdravja, ki vsak delovnik izvaja vadbe po različnih lokacijah po občini, knjižnica Frana Levstika je ta dan ponudila brezplačen prvi vpis, Tenis Cereja pa je na Cereji predstavila svoje tečaje in teniško šolo. Z nekaj pesmimi se je predstavile Velikolaška vokalna skupina, zaigrali so učenci iz Glasbene šole Ribnica, iz KUD Marij Kogoj pa je Val Mihelič zaigral na harmoniko.

Trobla Velike Lašče | Trški dan - predstava Čebelici Tinka in TonkaIzjemno veliko pozornosti s strani obiskovalcev je požela razstava pasemskih malih živali, ki so jo pripravili člani Društva gojiteljev pasemskih malih živali. Z razstavo ročnih del v glasbeni šoli se je predstavilo tudi Društvo upokojencev Velike Lašče.

Najmlajši so se lahko udeležili predstave Čebelici Tinka in Tonka, vsi pa smo se lahko posladkali s sladoledom, kokicami n sladkorno peno.

Trški dan je privabil kar lepo število obiskovalcev, vzdušje na trgu je bilo zelo prijetno, sonce nas je božalo s svojimi žarki, v zraku pa je bilo čutiti zadovoljstvo, da smo se po dolgem času lahko bolj brezskrbno družili. S Trškim dnem smo tudi odprli velikolaško tržnico, ki bo odslej delovala na velikolaškem trgu vsako drugo soboto. Lepo povabljeni, da se je udeležite in zase in svojo družino nakupite zdravo in okusno lokalno hrano.

Sara Košir

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih