Trobla Velike Lašče | Napis

Trobla Velike Lašče | Odlaganje v zabojnik za papir mala slikaTrobla Velike Lašče | Odlaganje v zabojnik za stekloZasmetenost zbiralnic (ekoloških otokov) in usmeritve za pravilno ravnanje z odpadki 

Zadnje mesece opažamo številne nepravilnosti v zvezi z odlaganjem odpadkov v zabojnike na zbiralnicah (ekoloških otokih). Poleg zabojnikov se nabirajo odpadki, ki spadajo v zbirni center oziroma je zanje treba naročiti kosovni odvoz, plastična embalaža, papir in karton so namesto v zabojnik odloženi poleg njega, kopičijo se vreče in vrečke z odpadki, ki v zabojnike na ekološkem otoku ne sodijo. Ko govorimo o zasmetenosti in nepravilnemu odlaganju odpadkov, se je stanje v preteklem letu poslabšalo, zato z vami delimo nekaj ključnih usmeritev, da do nepravilnosti ne bi več prihajalo.

Z zbiralnic (ekoloških otokov) bomo umaknili zabojnike za embalažo.

V letošnjem letu bomo z ekoloških otokov (skladno z Uredbo o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov) umaknili zabojnike za embalažo. Vsi občani imate namreč na svojih zbirnih mestih lastne zabojnike za embalažo. Če zabojnik za embalažo ne zadostuje potrebam vašega gospodinjstva, lahko brez dodatnega plačila naročite večjega ali dodatnega. To storite tako, da izpolnite obrazec za sporočanje sprememb, ki je dostopen na www.vokasnaga.si in www.mojiodpadki.si v rubriki Naročanje in obrazci oziroma Naročila.

V zabojnikih na ekoloških otokih bomo zbirali samo papir in steklo.

Ekološki otoki so posebej urejeni prostori na javni Trobla Velike Lašče | Smetipovršini, kamor lahko občani prinesete ločene frakcije komunalnih odpadkov, ki ne spadajo v domače zabojnike. Embalaže na ekoloških otokih ne bomo več zbirali, saj imate vsi občani zabojnike za embalažo na svojih zbirnih mestih. Ekološke otoke bosta tako sestavljali dve vrsti zabojnikov, in sicer tisti za papir in steklo.

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih