Trobla Velike Lašče | Napis

V lanskem letu je Občina Velike Lašče na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela bon v vrednosti 15.000 evrov, ki je namenjen nakupu opreme za delovanje brezplačnega brezžičnega interneta v okviru programa WiFi4EU. To bo po mnenju komisije pripomoglo k uresničevanju vizije, da bodo imela vsa evropska mesta in vasi v glavnih prostorih javnega življenja do leta 2020 prosto dostopno spletno povezavo. V Občini Velike Lašče je za namestitev opreme in omrežja v okviru tega programa poskrbela A1 Slovenija d. d..

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje WiFi4EU, nato se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU, kjer uporabnik izbere možnost vstopite. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta. Posamezna dostopna točka prenese do 200 uporabnikov hkrati, ob čemer je treba upoštevati, da si ob taki hkratni številki vsi uporabniki razdelijo pasovno širino posamezne lokacije, kar lahko povzroči nekoliko upočasnjeno delovanje.

Dostop do brezplačnega interneta v okviru programa WiFi4EU je omogočen na naslednjih lokacijah, ki smo jih izbrali tudi ob pomoči predlogov krajevnih odborov:

  • dom krajanov Rob,
  • gasilski dom in igrišče v Dvorski vasi,
  • sušilnica sadja na Gradežu,
  • zdravstvena postaja Velike Lašče,
  • dvorana v Levstikovem domu,
  • igrišče pri glasbeni šoli v Velikih Laščah,
  • igrišče pri osnovni šoli v Velikih Laščah.

S tem se je sedem novih lokacij pridružilo trem že obstoječim, na katerih je že dalj časa dostopna brezplačna Wi-Fi povezava: Trubarjeva domačija, Levstikov trg na obeh straneh ceste ter dom krajanov na Turjaku skupaj z okolico. Na teh treh lokacijah uporabnik na svoji napravi izbere omrežje VelikeLasceFree in nato uporablja brezplačni internet.

Trobla Velike Lašče | Brezplačne WiFi točke

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih