Trobla Velike Lašče | Napis

Ljudje na splošno pogosto dajemo premalo poudarka vzdrževanju že zgrajenih objektov.

Na javni infrastrukturi je to bržkone še bolj opazno, saj v političnem smislu obnova že zgrajenega objekta niti približno ni tako zanimiva kot denimo fotografiranje ob novem asfaltu, zdravstvenem domu ali šoli.vzdrzevanje gasilci

Ne glede na to je naloga uprave po najboljših močeh skrbeti za imovino, ki jo pač premoremo. Stanje občinske infrastrukture je, resnici na ljubo, zaradi kroničnega pomanjkanja sredstev vsak dan slabše.
Tudi na državni ravni ni nič drugače, kar lahko laično opazimo na primer na vsakodnevni poti v Ljubljano, saj je državna cesta mestoma še bistveno bolj poškodovana od občinskih. Za občutek, kako podhranjeni smo na področju cest, sem glede na tržne cene pred časom izračunal, da bi bilo potrebno za korektno investicijsko vzdrževanje našega asfalta letno namenjati nekje med 1,5 do 2 milijona evrov.
V zadnjih letih smo v povprečju nekje na dobrih 200.000 evrih.
Država oziroma Evropa v ta namen žal (še) ne namenja konkretnih sofinancerskih sredstev in če se to v prihodnji kohezijski shemi ne bo spremenilo, bo stanje še znatno slabše, kot je.

vzdrzevanje 1Življenjsko dobo objektov se trudimo podaljšati z manjšimi in cenejšimi vzdrževalnimi deli. V poletnem obdobju smo posebno pozornost posvetili nosilnim elementom cestnih teles. V ta namen je bilo izvedenih kar nekaj opornih zidov pod vozišči; sanirali smo tudi nekatere kanalizacijske sisteme; izvedla se je večja rekonstrukcija ceste v Dolščakih.
Večji projekti sledijo jeseni. V delo je že uveden izvajalec za asfaltiranje ceste do naselja Vrh; sledi preplastitev daljšega odseka Rašica-Podlog, nato pa še nujna rekonstrukcija proti Velikemu Osolniku. Dogaja se tudi na področju vodovodov, kjer bomo s pomočjo sofinancerskih sredstev predvidoma v kratkem pričeli z gradnjo vodovoda Dvorska vas – Prilesje. Več o tem v prihodnji številki.



vzdrzevanje 2

 

Kot že večkrat, bi želeli ponovno opozoriti na javljanje okvar na področju cestne razsvetljave. Predvsem zaradi vpliva vremenskih ujm lahko pride do motenj delovanja, zato vsakršno nepravilnost nemudoma javite na 01/7810-370 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Hvala za pomoč.

 

Roman Viršek, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih