Trobla Velike Lašče | Napis

Letošnji občinski praznik je zaznamovalo praznovanje 30-letnice ustanovitve Občine Velike Lašče. Tokrat smo se na Slavnostni akademiji poleg spomina na rojstvo Primoža Trubarja tudi kratko ozrli na prehojeno pot in v kratkem filmu prepustili besedo tistim, ki so soustvarjali njeno zgodovino.

 trobla zdravljica               trobla-proslava-župan.jpg

 

Osamosvojitveno dogajanje se je močno dotaknilo tudi velikolaških krajev, saj je bil v Krvavi Peči ustanovljen zbirni center za vojake, častnike in podčastnike JLA. Gre za pomembne dogodke, ki so pripeljali do samostojne države in posledično do ustanovitve Občine Velike Lašče. Glede na ta dejstva smo za sodelovanje pri obeležbi 30-letnice občine za sodelovanje zaprosili Orkester Slovenske vojske. V čast in ponos nam je, da so se odzvali našemu vabilu. 

 

  trobla-abeceda_prireditev.jpg                trobla-zastave.jpg

                                               

 Orkester Slovenske vojske je bil ustanovljen leta 1996. Slovenska država z njim nadaljuje dolgoletno tradicijo vojaških orkestrov na Slovenskem, ki sega že v obdobje Marije Terezije. Danes šteje Orkester Slovenske vojske več kot 50 akademsko izobraženih glasbenic in glasbenikov. Sodeluje na vseh slovesnih dogodkih Slovenske vojske, od obletnic njenih enot in zapriseg vojakov do državnih proslav in meddržavnih srečanj. 

trobla orkester                            trobla-orkester_2.jpg          

   

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je Orkester Slovenske vojske leta 2016, ob njegovi dvajsetletnici, odlikoval z redom za zasluge. Na čelu orkestra slovenske vojske dirigentsko palico vihti

spoštovani slovenski dirigent in klarinetist mag. Mitja Dragolič. 

 

  trobla-domen_kljun.jpg               trobla-torta.jpg                  

               

 trobla-manca_spik.jpg       trobla-po_proslavi.jpg

 

     

 

 

 

 

 

 

 Angelca Petrič in Nika Perovšek, Občinska uprava 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih