Trobla Velike Lašče | Napis

Mesec december je že krepko za nami, spomini na decembrsko dogajanje pa ostajajo … Festival božičnega kruha, ki je v Velikih Laščah postal že malodane tradicionalen, smo v Javnem zavodu Trubarjevi kraji tudi letos ponovno privedli h koncu.

Uradni pričetek festivala je bil tudi letos 3. decembra, na Ta veseli dan kulture, ki smo ga v letošnjem letu obeležili z enim prav posebnim dogodkom na Trubarjevi domačiji. Poimenovali smo ga Ta veseli dan kulture: Kulturno s Trubarjem, ko so se nam v galeriji Skedenj na domačiji pridružile ustvarjalke in rokodelke, ki sodelujejo s Trubarjevo domačijo in obenem nekatere izmed njih tudi razstavljajo v spominski trgovinici v sprejemnici Trubarjeve domačije in TIC-u. Z nami so bile Tadeja Nemček (TN GlassArt), Saša Drobnič Škrjanc (Jagababa), Andreja Novak (Ninochka's), Metka Starič (Zavod Parnas) ter Zlatka Trstenjak Rampre (Literas Kaligrafija). Za pogostitev sta poskrbeli Lili Mahne s kmetije Mohor ter Sonja Ahec iz Trubarjeve krčme, ki nas je razvajala z okusnimi, toplimi zimskimi napitki. Za prijetno glasbeno vzdušje se zahvaljujemo zasedbi Melody Market Dua.

Uspešen zaključek Festivala božičnega kruha

Decembrsko dogajanje se je nato selilo na trg v Velike Lašče, kjer smo ob spremljevalnem programu 5. decembra prižgali praznično osvetlitev. Adventne tržnice, kjer so razstavljali lokalni ponudniki, so tudi letos potekale ob koncih tedna, in sicer ob petkih in sobotah. Letos se nam je glede vremena na srečo vse zelo uspešno izšlo. Vse termine adventnih tržnic smo uspeli izpeljati brez težav. Nekoliko večji izziv nam je predstavljala postavitev stojnic na večeru Rocktronice, a se za iskreno pomoč zahvaljujem fantom Mladinskega društva Vrt, glavnim organizatorjem Rocktronice, ki so se ponudili za pomoč. Naj omenim, da je decembrska izvedba le-te zelo dobra ideja in upam, da se bo to ohranilo tudi v prihodnje.

Zelo dobro so bile obiskane otroške predstave za otroke in pravljične urice, tradicionalna razstava jaslic na Gradežu, pohodi krajevnih odborov in božično novoletni koncert v Športni dvorani Velike Lašče, kjer so letos gostovali Sodraški tamburaši, Potoški fantje, Nastja Gabor in Ansambel Dolenjskih 5.

Festival božičnega kruha se je letos zaključil 7. januarja, ko je bil zadnji dan odprtja razstave jaslic na Gradežu. Hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste dali svoj doprinos pri oblikovanju in realizaciji programa. Do prihodnjič!

Stella Vlašić, JZTK

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih