Trobla Velike Lašče | Napis

V preteklem letu je Ministrstvo za zdravje oz. Zdravstveni inšpektorat RS izvedel poostren nadzor nad stanjem igrišč slovenskih vrtcev. Ob pregledu igrišč v naši občini je bilo ugotovljeno, da otroško igrišče v sklopu enote vrtca na Karlovici ne izpolnjuje pogojev ter je neskladno s Pravilnikom o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca.

V inšpekcijskem pregledu je bilo ugotovljeno, da je na spodnjem delu igrišča, na prehodu do spodnjega igrala spomenik padlim borcem in žrtvam vojnih in povojnih pobojev, ob katerem so prižgane sveče. Inšpektorica je ocenila, da goreče sveče lahko predstavljajo nevarnost za otroke, saj se lahko opečejo. Zaradi navedenega neskladja s Pravilnikom je bil uporabnik pozvan k odpravi neskladja in namestitvi varovalne ograje. Tako je spomenik, ki je v širšem območju igrišča, dobil dodatno varovalno ograjo, ki mimoidočim otrokom preprečuje stik s svečami.

 Nova ograja ob spomeniku na Karlovici

 

 

 

 

 

 

 

 

Nika Perovšek, občinska uprava

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih