Trobla Velike Lašče | Napis

Občina Velike Lašče si prizadeva vzpostaviti dnevno-varstveni center za starejše. Dnevno varstvo je oblika institucionalnega varstva, namenjena posameznikom, ki še ne potrebujejo celodnevne, stacionarne oskrbe in si želijo oziroma potrebujejo pomoč, nadzor ali organizirano obliko bivanja le za določeno število ur dnevno.Trobla Velike Lašče | DNevno varstvo starostnikov

Osnovni kriterij za vključitev oseb v dnevno varstvo za razliko od celodnevnega varstva je, da se uporabniki dnevno vračajo domov. V okviru dnevnega varstva starejših se v dnevnem času zagotavljajo različne storitve predvsem za tiste starejše, ki potrebujejo več oskrbe in nege zaradi različnih bolezni, tudi demence, ali zaradi zmanjšane samostojnosti pri vsakodnevnih opravilih oziroma zgolj zaradi želje po družbi v času, ki bi ga sicer starostniki preživeli sami. V času dnevnega varstva je poskrbljeno za zajtrk in kosilo, počitek ter različne dejavnosti, ki omogočajo aktivno preživljanje časa. Vzpostavitev dnevno-varstvenega centra za starejše je odvisna od dejanskih potreb in želja bodočih uporabnikov oziroma njihovih svojcev. Glede na razpoložljive prostore v objektu vrtca na Karlovici bi na tej lokaciji že leta 2024 lahko vzpostavili dnevno varstvo starejših.

V ta namen smo izdelali krajši anketni vprašalnik. Izpolnjen vprašalnik pošljete po pošti, ga osebno prinesete na Občino Velike Lašče, Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče ali skeniranega pošljete po e-pošti na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. najkasneje do 30. 11. 2023. Za kakršnekoli dodatne informacije in pojasnila v zvezi z anketnim vprašalnikom se lahko obrnete na tel. št.: 01-7810-377 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za sodelovanje se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo!

 Hvala, ker ste si vzeli čas za izpolnjevanje anketnega vprašalnika!

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih