Trobla Velike Lašče | Napis

Čistilna akcija bo letos na območju naše občine potekala v soboto, 1. aprila 2023, od 8. ure naprej. Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati pri čiščenju razpršenih odpadkov na javnih površinah, ob cestah, kulturnih in sprehajalnih poteh ter naseljih, lahko teden dni pred čistilno akcijo na Občini Velike Lašče v poslovnem času prevzamete vrečke in rokavice.

Cistilna akcija 01Odpadke bomo ob zbiranju ločevali:

- črne vreče za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov (plenice, sanitarni izdelki, čevlji, neuporaben tekstil …),

- zelene vreče za zbiranje embalaže (plastenke, pločevinke, tetrapak, folija, vrečke PVC …),

- rdeče vreče za zbiranje steklene embalaže (kozarci, steklenice …),

- modre vreče za zbiranje nevarnih odpadkov (baterije, akumulatorji, barve in laki, zdravila, pesticidi).

Vreče z odpadki se po posameznih barvah ločeno zbirajo na mestih ekoloških otokov po naseljih ter pri gasilnih domovih po občini. Ločeno zbrane odpadke lahko pripeljete tudi v zbirni center na Turjaku.

Po koncu čistilne akcije bo ob 12. uri z navedenih lokacij organiziran odvoz zbranih odpadkov čistilne akcije. Zaradi lažje organizacije odvoza vas prosimo, da točne lokacije v soboto, najkasneje do 12. ure, sporočite na številko Režijskega obrata 041-332-357.

Vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu, da očistimo naše okolje in naredimo korak za ohranitev narave prihodnjim generacijam.

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih