Trobla Velike Lašče | Napis

»VRATA IN HIŠNI PORTALI« Hiše se spreminjajo, sledovi ostajajo. 

Eden izmed zanimivejših elementov kulturne dediščine posameznih krajev in vasi so tudi vrata in njihovi portali. Poleg tega, da vplivajo na izgled vasi, nam dajo tudi informacijo o starosti hiše, o stilu in načinu življenja, o stanu in poklicu lastnikov itd. Vrata predstavljajo prostorski prehod in pogosto tudi simbolnega.  

Trobla Velike Lašče :  Fotografski natečaj Vrata v sušilnico sadja na Gradežu, foto: Boštjan Podlogar

Tudi v Velikolaških krajih marsikje najdemo še ohranjene portale, ki bi jih želeli poiskati in evidentirati, da se nam ohranijo vsaj v naših digitalnih zbirkah. Javni zavod Trubarjevi kraji zato razpisuje fotografski natečaj »Vrata in hišni portali«, na katerem lahko sodelujete vsi, ki vas zanima fotografija in vas kulturna dediščina velikolaških krajev navdihuje. 

Prijavljena fotografija naj ne bo predhodno objavljena; priporočena velikost je najmanj 600 dpi.  

Fotografije pošljite po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. K vsaki fotografiji pripišite osnovne podatke avtorja (ime, priimek, naslov, kontaktna telefonska številka). 

Rok za oddajo fotografij je 15. oktober 2022. Vse fotografije bomo ustrezno dokumentirali in vpisali v našo digitalno zbirko, najboljše pa bomo tudi razstavili. 


Za dodatne informacije pokličite na tel. št. 01/7881-006 ali na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. 

Sprehodite so po svojem kraju in poiščite »svoja vrata«! 

Javni zavod Trubarjevi kraji 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih