Trobla Velike Lašče | Napis

V četrtek, 3. marca, smo praznovali Stritarjev večer z Bronjo Žakelj, avtorico zelo uspešnega slovenskega romana Belo se pere na devetdeset, za katerega je leta 2019 prejela nagrado kresnik.

Trobla Velike Lašče | Stritarjev večer z Bronjo Žakelj 

Bronja Žakelj je z nami podelila nekatere svoje težke življenjske izkušnje, ki jih opisuje v knjigi. Ena od teh je smrt njene mame, ki jo doživi pri 14 letih, in druga njena bolezen, rak, ki so ji ga v tretjem stadiju diagnosticirali pri 20 letih. Spomnila nas je na to, da sta smrt in bolezen del življenja. Večkrat je poudarila, da je za bolnika pomembno, da pozna resnico, da ve, s čim se spopada. Kljub težkim preizkušnjam nas je gostja navdušila z neverjetnim optimizmom.

Pogovor je vodila Maja Smole, vodja knjižnice v Velikih Laščah. Večer sta popestrili tudi mladi glasbenici, učenki GŠ Ribnica, enota Velike Lašče. Iz svojih violin sta čudovite melodije izvabili Vida Novina Kurir in Janina Tomšič ter vsem navzočim polepšali večer. Po koncu pogovora smo lahko knjigo Belo se pere na devetdeset tudi kupili. Bronja Žakelj si je vzela čas in v knjigo vsakemu napisala osebno posvetilo.

Preživeli smo lep literarni večer. Veseli smo, da se zopet lahko srečujemo v tako prijetni družbi.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih