Trobla Velike Lašče | Napis

Letošnji kulturni praznik je bil zares lep, obsijan s soncem in poln dobre družbe. Trubarjevo domačijo je obiskalo veliko obiskovalcev iz cele Slovenije.

Nekateri so si ogledali domačijo, drugi prisluhnili predavanju Tanje Gruden z naslovom Trubar in njegov čas, tretji pa so se udeležili knjigoveške delavnice v izvedbi zavoda Parnas. Izvedli smo tudi brezplačno vodenje po Velikih Laščah. Udeleženci, med katerimi tokrat ni bilo domačinov, so bili prijetno presenečeni nad bogato zgodovino Lašč in so z zanimanjem prisluhnili vodnicama Barbari in Ani. Kulturni dan smo zaključili z virtualno prireditvijo pod taktirko KUD Primož Trubar, na kateri smo prisluhnili besedam našega bogatega literarnega izročila in sodobnih literarnih ustvarjalcev ter glasbenikov.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih