Trobla Velike Lašče | Napis

3. 12. 2021 smo TD Turjak v sklopu festivala božičnega kruha v Domu krajanov na Turjaku gostili imenitnega gosta. Jože Ekart je s svojo predstavo »Večerja za enega« odlično otvoril veseli dan kulture, ki je bil tudi uvod dogodkov v okviru festivala božičnega kruha. 

In res je bilo takoS svojo humoresko je popestril večer marsikateremu krajanu. Ti so dokazali, da smo v tem izjemno drugačnem času lačni in žejni kulture, saj je bila predstava zelo dobro obiskana. Po končani predstavi je sledila predstavitev knjige Jožeta Erkarta »Kje je moj mili dom«. Skozi vprašanja in sproščen pogovor je avtorja knjige vodila Danijela Gruden. Na zanimiv način smo s pristnimi zgodbami podoživeli ljubezen do domovine in življenje izseljencev v deželah, kjer naj bi se cedila med in mleko. Pa je res tako? To in še več izveste v omenjeni knjigi. Poskrbeli smo, da je na voljo v velikolaški in robarski knjižnici. 

Da pa naši najmlajši niso ostali praznih rok in smo potešili tudi njihovo kulturno slo, smo TD Turjak v goste povabili čarovnika. Čarodej Toni je s svojimi zanimivimi in izjemnimi triki privabil navdušenje in nasmeh na obraz prav vsakemu od gostov. Tako otroci kot odrasli smo se dodobra nasmejali in ugotavljali, kako čarodeju Toniju to uspe. Tudi z obiskom predstave čarovnika smo bili zelo zadovoljni in komaj čakamo, da bomo lahko pripravili še kakšno kulturno poslastico za naše občane.  

za TD Turjak zapisala Meta Kovačič

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih