Trobla Velike Lašče | Napis

Čudovite melodije, komične ali dramatične operne zgodbe, premagovanje strahu pred nastopanjem ali dokazovanjem, kdo zmore več … Preizkušnje, ki poslušalca nikoli ne pustijo ravnodušnega.

V osrednjem delu koncerta, posvečenega glasbi narave, se bomo spraševali o vprašanju, kaj je gonilo sveta? Je to ljubezen ali kaj drugega? Ob tem bomo skozi glasbo spoznavali raznolika živa bitja in prisluhnili blagozvočnemu petju slavca. Lahko kaj od tega čudovitega stvarstva ohranimo tudi za naše prihodnje rodove?

Sklep koncerta bodo popestrile znane operne viže s kraljem valčkov na čelu Johanom Straussom, zabavne operne zgodbe in intrige ter ažurne zgodbe z igro.

V teh koronskih časih se nam obeta lep in optimističen uvod v novo leto, ko vsi upamo, da bo virus premagan; ob tem nas bo glasba povedla na nova pota, ki nas čakajo v prihodnosti.Trobla Velike Lašče | Med glasbo, naravo in koronoV osrednjem delu koncerta, posvečenega glasbi narave, se bomo....

Z glasbo in besedo vas bomo v zabavni svet opere in narave povedli:

Petra Vrh Vrezec – sopran, Al Vrezec – bariton, Tadej Horvat – klavir, Ženski komorni zbor Anamanka z zborovodjo Simonom KorošcemMarjana Hönigsfeld Adamič – povezovanje osrednjega dela koncerta.

Koncert soorganizirajo Inštitut Lutra, Javni zavod Trubarjevi kraji in KUD Primož Trubar ter Petra Vrh Vrezec.

Vljudno vabljeni!

(V primeru slabe epidemiološke slike si pridržujemo pravico do odpovedi koncerta. V tem primeru ga bomo prestavili na primernejši in varnejši čas. Morebitna odpoved bo objavljena na spletni strani občine Velike Lašče (https://obcina.velike-lasce.si/si/) in na Facebook profilih »obcinavelikelasce« in »velikolaska«.)

O NASTOPAJOČIH

Trobla Velike Lašče | Petra Vrh VrezecPetra Vrh VrezecPETRA VRH VREZEC, sopranistka, je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Ribnica. V času šolanja je na državnih tekmovanjih TEMSIG prejela več nagrad. Redno kot gostja nastopa v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je poustvarila več vlog (Kraljico noči – Čarobna piščal, Oscarja – Ples v maskah, Adelo – Netopir, Ninon – Gorenjski slavček, Minervo – Orfej v podzemlju). Poleg petja v operi in na koncertnih odrih se Petra posveča tudi izobraževanju. Za otroke in mladino je v treh letih priredila več kot 60 avtorskih opernih predstav Prvo srečanje z opero in Najstniški brivec. Petra zelo rada poveže oba svoja poklica – petje in biologijo, zato je pripravila že nekaj recitalov in predavanj s petjem o pticah in njihovem petju.

AL VREZEC, baritonist, je sodeloval na koncertih in opernih predstavah v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji skupaj z nekaterimi priznanimi opernimi solisti ter dirigenti in pianisti. Poustvaril je vloge Eisensteina, dr. Falkeja in Franka (Netopir), don Basilia (Seviljski brivec) in grofa Almavive (Figarova svatba). V letu 2016 je skupaj s sopranistko in soprogo Petro Vrh Vrezec pripravil izobraževalno predstavo »Prvo srečanje z opero« za otroke. Poleg tega je na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani končal študij biologije, kjer si je pridobil naziv doktor znanosti; kot docent je habilitiran na Univerzi v Ljubljani.Trobla Velike Lašče | Al VrezecAl Vrezec

TADEJ HORVAT, pianist, je svoje glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani. Šolanje je nadaljeval na ljubljanski Srednji glasbeni in baletni šoli in Akademiji za glasbo v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Junija 2007 je uspešno zaključil specialistični študij klavirja v Bernu. Kot solist je ogromno nastopal doma in v tujini in zelo uspešno sodeloval na državnih in tudi mednarodnih tekmovanjih. Tadej Horvat je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani kot korepetitor in profesor; postal je tudi asistent oz. višji strokovni sodelavec na ljubljanski Akademiji za glasbo

ANAMANKA, ženski komorni zbor, stopa v 13. leto delovanja pod umetniškim vodstvom Simona Korošca. Pripravili so več samostojnih koncertov in gostovali tudi v tujini (Nemčija, Belgija, Nizozemska). Leta 2015 je sooblikovala koncertni cikel Jesenske serenade, ki ga je posnel in predvajal Radio Slovenija. Anamanka je sodelovala z več priznanimi zborovskimi strokovnjaki iz Slovenije. Dvakrat je nastopila na državnem tekmovanju Naša pesem (l. 2014 in l. 2018), kjer je osvojila srebrno plaketo. S svojim nastopom je navdušila zborovodske strokovnjake, ki jo uvrščajo v pet najboljših ženskih zborov v Sloveniji.

Petra Vrh Vrezec

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih