Trobla Velike Lašče | Napis

18. maja smo ponovno praznovali mednarodni muzejski dan, ki je bil letos tematsko povezan z letom 2020 in izzivi muzejev v premagovanju in sodelovanju v času epidemije virusa COVID-19. Ob tej priložnosti smo na domačiji obiskovalcem ponudili brezplačne oglede Trubarjeve spominske sobe, mlina, žagarske zbirke na Temkovi žagi in likovne razstave Mojce Borko v galeriji. Pripravili smo tudi program samostojnega sprehoda po skulpturah Trubarjeve domačije z naslovom Kiparsko tihožitje Trubarjeve domačije. Obiskovalci so se lahko podali na samostojen raziskovalni sprehod s pomočjo posebnega letaka; vse vsebine so nudile odgovore na povezavi virtualna.trubarjeva-domacija.si.

Ravno na 18. maj je luč sveta zagledal tudi nov promocijski film v angleščini o Trubarjevi domačiji. Moči so združili naša vodnika Tanja Gruden in Andrej Perhaj ter snemalec Nik Hren.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih