Trobla Velike Lašče | Napis

SrečaDragica Kern: SrečaSodelovanje Trubarjeve domačije in lokalnih umetnikov se odraža v vsakem koščku domačije. Njihove umetnine ji dajejo edinstveno podobo, vpeto v osrčje neokrnjene narave. Tršarjev Trubar nad vhodom v spominsko sobo, leseni skulpturi, Koširjeva Pred bugam smo usi glih in Jarmova roka, in Arharjeve kovinske skulpture so le nekatere izmed njih.

Trobla Velike Lašče | Sreča v steklu izdelavaPostopek izdelave steklene Sreče, foto: Tadeja NemčekNajnovejše delo je skulptura Sreča na otoku pred žago. Je umetniško delo Dragice Kern iz Pečkov, ki je skulpturo podarila Trubarjevi domačiji leta 2018 ob priložnosti likovne 36. likovne razstave Trubarjevi kraji. Skulptura je postala prepoznavni znak naših butičnih poročnih obredov.

Konec lanskega leta sta se povezali dve umetnici, likovnica Dragica Kern in oblikovalka stekla Tadeja Nemček. Slednja je Dragičino skulpturo prelila v steklo in nastalo je čudovito poročno darilo za naše mladoporočence.

Tadeja Nemček ustvarja v svojem studiu v Dvorski vasi pri Velikih Laščah. Ustvarja najrazličnejše dekorativne in umetniške izdelke iz taljenega stekla, ki so prave umetnine. Nekaj njenega nakita iz dveh turjaških kolekcij, Rozamundine in Lejline, lahko kupite tudi v muzejski trgovinici na Trubarjevi domačiji. 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih