Trobla Velike Lašče | Napis

Z izvedbo projekta knjižnice pod krošnjami promoviramo bralno kulturo tudi v Velikih Laščah.knjiznica pod krosnjami

Tudi tokrat so obiskovalcem družbo delale in jim svetovale pravljičarka Slava, Ana in Tjaša. Med 16. junijem in 1. septembrom je v senci jelš na otoku Trubarjeve domačije ponovno potekala Knjižnica pod krošnjami. Projekt, ki ga koordinira zavod Dobra misel, že vrsto let poteka tudi pri nas in je dobro obiskan. Obiskovalci so brezplačno listali vsako nedeljo med 10. in 17. uro. S Knjižnico pod krošnjami se na Trubarjevi domačiji trudimo predstaviti in promovirati bralno kulturo občanov in obiskovalcev Velikih Lašč.
Letošnja novost knjižnice na Rašici je bila IZMENJEVALNICA KNJIG, kamor so lahko obiskovalci prinesli in zamenjali svoje stare knjige ter vzeli druge. Pester program je ponudil vsakomur nekaj, saj je namenjen tako otrokom kot odraslim

Letošnje leto je Društvo Finta ponovno pripravilo delavnice za otroke, kjer so najprej spoznali novo pravljico in nato ustvarjali. S članico društva Neno so naredili čarobne škratje pripomočke; potovali so s katamaranom, pogledali, kaj je pod gladino morja, in spoznali jezično sovo. knjige.jpg

Člani Literarne skupine KUD Primož Trubar Velike Lašče so pod krošnjami dreves ne le prebirali, temveč so bili tudi pesniško ustvarjalni. Letošnje leto so se pogovarjali in družili pod naslovom Sledimo Mariji Goršeob 100. letnici rojstva pesnice, pisateljice in kulturnice. Teme štirih srečanj so bile pokrajine poezije in simboli, znani liki kot prispodobe za ženske usode, materinstvo in spremenjen vsakdanjik ter hrepenenje po globoki bližini. Letošnji projekt pa smo zaključili z gostujočim pravljičarjem in glasbenikom Andrejem Fonom, ki je v naše kraje pripeljal velikansko izkušnjo. S pomočjo različnih inštrumentov je Andrej na Rašici živo pripovedoval zgodbo z naslovom Velikani Istre. Otroci in odrasli so spoznali prebivalce Istre in tri velikane, ki so prebivalcem radi priskočili na pomoč.

Andreja Mihelič, Javi zavod Trubarjevi kraji

Foto: Boštjan Podlogar, Ana Porenta, Andreja Mihelič

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih