Trobla Velike Lašče | Napis

V soboto, 4. 3. 2023, je v Velikih Laščah potekal kviz za gasilsko mladino treh gasilskih zvez: GZ Velike Lašče, GZ Ig in GZ Škofljica. V osnovni šoli Primoža Trubarja se je nabralo 110 tekmovalnih ekip oz. 330 mladih nadobudnih gasilcev. Pomerili so se v vezanju vozlov ali navezavi orodji in tudi v gasilskih spretnostih. Svoje znanje so pokazal tudi na področjih prve pomoči, požarne preventive in v poznavanju gasilke opreme. Otroci in njihovi mentorji so dokazali, da se za prihodnost gasilstva ni potrebno bati.

Za pomoč pri organizaciji in izvedbi bi se radi zahvalili občini Velike Lašče, osnovni šoli in ravnatelju gospodu Primožu Garafolu, šolskim kuharicam, ki so za otroke pripravile odlično malico, in gospodu Igorju Severu.

Najboljše uvrščene ekipe v GZ Velike Lašče:

Kategorija pionirji:Dogajanje pri gasilcih 01

  1. mesto: ROB
  2. mesto: KARLOVICA
  3. mesto: RAŠCA

Kategorija mladincev:

  1. mesto: RAŠCA 
  2. mesto: VELIKI OSOLNIK
  3. mesto: DVORSKA VAS – MALA SLEVICA

Kategorija pripravnikov:

  1. mesto: RAŠCA

 

Tudi v prihodnjih mesecih se bo pri gasilcih veliko dogajalo, saj nas že v maju čaka gasilska orientacija, ki bo potekala na Rašici. 

Dogajanje pri gasilcih 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tea Leščanec

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih