Trobla Velike Lašče | Napis

Ponovno je prišel mesec oktober in z njim pričakovan kostanjev pohod.

Na Turjaku smo se zbrali v nedeljo 9. 10. 2022. Pohoda se je udeležilo 27 pohodnikov. Odpravili smo se v smeri Malega Osolnikakostanjev pohod 2022 | trobla .jpg.

kostanjev pohod 2022 | trobla .jpgZa prvi postanek smo izbrali Smrečje pri Turjaku, kjer nam je g. Janez Lukančič, ki je bil hkrati tudi vodič, povedal nekaj o dogodkih med 2. svetovno vojno in o namenu postavitve spomenika oziroma obeležja.Pot smo nato nadaljevali proti Malemu Osolniku, kjer stoji cerkev Svetega Jakoba in naprej proti Velikem Osolniku, kjer nam je g. Milan Tekavec predstavil zgodovino vaškega vodnjaka in cerkve Svetega Lovrenca. G. Lukančič nas je nato peljal v smeri Škamevca, kjer nas je pričakal g. Milan Podlogar z zanimivo zgodbo o vaškem koritu. Naslednji dogovorjen postanek je bil pri domačiji Centa; tam nas je pričakala odlična pogostitev gospe Majde Centa, ki nam je postregla z domačimi dobrotami in glede na jesensko vreme zelo zaželeno žganico. Iz Škamevca smo se spustili v dolino, nato pa smo se spopadli le še z najzahtevnejšim delom pohoda. Dvig po gozdni cesti do Turjaškega gradu in po cesti nazaj do parkirišča na Turjaku, kjer so nas z odličnim pečenim kostanjem in domačim jabolčnim sokom pogostili Dejan Purkat, Edin Poglajen, Franci Vrh in Igor Perič. Zahvala gre vsem sodelujočim, tako delovno aktivnim članom TDT, ki so izvedbo izpeljali nad pričakovanji, kot tudi udeležencem pohoda in ne nazadnje predsednici TDT, gospe Danijeli Gruden, ki je pohod organizirala in dogovorila oglede ter pogostitev na njegovi poti, a se ga žal zaradi bolezni ni udeležila. Glede na njen brezhiben načrt smo ga ostali člani izpeljali odlično.

 

 

Urša Perič

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih