Trobla Velike Lašče | Napis

Vesela in pisana jesen

upokojenski_koticek_november_2022-2.jpgTudi mi smo veseli in pisani jesenčki. Samo barva v naših laseh je bolj sivih odtenkov. Pa nič hudega. Počitnice so mimo; lenarjenja je konec. Z novim zagonom smo se veselili septembra, novega semestra, pričetka šolskega leta in ponovnih aktivnosti.

upokojenski_koticek_november_2022-1.jpgŽe kar tradicionalno smo na začetku meseca pospremili naše malčke prvič v šolo. Na prehodu za pešce sredi Velikih Lašč so Ela, Franja, Franci in Joško skupaj s Policijo Ribnica čuvali otroke pred prehitrimi vozniki. Tako je vse potekalo po predpisih in ker se moč roke pravice z odbojnimi jopiči vedno izkaže za avtoriteto, ni bilo nobenih problemov. Pohvaliti pa je potrebno naši »nadomestni policistki«, ki sta z veseljem sodelovali s Policijo. Jeseni se prične tudi druženje naših pridnih članic iz skupine Nitke s kvačkami, pletilkami in veliko preje v rokah. Hitele bodo, da nas bodo na razstavi ročnih del ponovno presenetile z novimi, lepimi izdelki.

upokojenski_koticek_november_2022.jpgSekcija Balinarji se je tudi poleti večkrat srečevala na balinišču Pri Škrabcu v Robu. Ne vem, ali so pridno trenirali; vseeno so uspeli sestaviti dve dvojici za občinsko prvenstvo in prinesli pokal za tretje mesto. Čestitke vsem, ki ste tekmovali, ker vem, kako težko se je pripraviti za kakršno koli aktivnost. Ekipa podobno kot celotno društvo potrebuje nove, mlajše člane, z manj zdravstvenimi težavami. Vrata vsem občanom je odprla tudi Demenci prijazna točka s svetovanji in ponovno ste vabljeni v družabno delavnico Za spomin. V okviru tega programa smo tudi letos 21. septembra na sončen Dan demence šli na Sprehod za spomin po Velikih Laščah. Čeprav so nekateri »pozabili« priti, nas je bilo dovolj za pravo «četico«. Za zabaven in kulturni septembrski vložek smo bili ob koncu meseca na koncertu citrarke Tanje Zajc Zupan, ki nam je s svojimi gosti in ob simfoničnemu orkestru RTV Ljubljana pričarala sijajen večer v Cankarjevem domu. In tako je že oktober, ko se začne kar nekaj permanentnih dogajanj. Za zdravje smo ponovno poskrbeli s telovadbo, ki bo potekala do konca maja naslednje leto. Vodila jo bo fizioterapevtka Tatjana. Na žalost je vaditeljica Alenka zapustila Velike Lašče. Zato imamo to sezono vadbo samo enkrat na teden in upam, da nam covid-19 ne bo preprečil druženja malo večje skupine. Na področje zdravja sodi tudi kontrola in meritve osteoporoze v društveni sobi, ki smo jo izvedli sredi meseca.

upokojenski_koticek_november_2022-3.jpgMed večje dogodke našega društva uvrščamo že tradicionalno oktobrsko Srečanje jubilantov. Za dan starostnikov povabimo na kosilo tiste članice in člane, ki so ali bodo v tekočem letu prestopili prag 8., 9. in 11. desetletja. Letos je bilo na seznamu kar 19 jubilantov, od tega sedem devetdesetletnikov in stodesetletna Julka Zakrajšek. Seveda nekateri niso bili prisotni, ampak vsem želimo: »Vse dobro, boljše, najboljše, veliko življenjske energije in zdravja!« Spoštovanja vredna sta predvsem njihova pripadnost in dolgoletno sodelovanje v društvu. Za vzgled so nam in naučimo se kaj od njih.

Tekst: Helena Grebenc Gruden, fotografija: Martin Gruden

 

 

Fotografije:

  1. Predavanje iz programa Demenca
  2. Letos na telovadbi
  3. Jubilanti 2022
  4. Pazljivo čez cesto in hitro v šolo
Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih