Trobla Velike Lašče | Napis

Zadnjo julijsko nedeljo, dva dni po godu Sv. Marte, zavetnice gostoljubja, doma in družin, so članice Društva podeželskih žena Velike Lašče praznovale Dan gospodinj.

Trobla Velike Lašče :  Dan gospodinj v RobuLetos v župnijski cerkvi v Robu, saj dan obeležijo izmenično eno leto v Robu in drugo leto v Velikih Laščah.

V svojih prazničnih oblekah in s praporjem, ki ga nosi Draga Ponikvar, so pred župnijsko cerkvijo Marijinega rojstva v Robu pričakale farane in jih pospremile k sveti maši.Zbrane je v cerkvi nagovorila predsednica Društva podeželskih žena Velike Lašče Magdalena Peterlin; sledila je maša, ki jo je vodil župnik Andrej Ojstrež; sodelovale so tudi članice društva. Po končani maši so članice župnika obdarile s hlebcem kruha in mešanimi piškoti; s sladkimi dobrotami so pred odhodom domov prav tako pogostile vse farane. Članice društva so s svojimi gosti iz sosednjih društev prijetno druženje nadaljevale v okrepčevalnici Škrabec v Robu.

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih