Trobla Velike Lašče | Napis

Letni zbor društva Zarja spominov brez covida-19

Nepričakovano hitro se je poslovil od nas covid-19 v tisti zločesti obliki zatiralca normalnega socialnega druženja. To je bilo začutiti na letošnjem letnem zboru društva Zarja spominov Velike Lašče, ki smo ga lahko spet izvedli v živo in s prijaznim druženjem na koncu delovnega uvodnega dela. V njem se je pregledalo tako preteklo delo in dogajanje v društvu kot tudi finančno poslovanje in seveda načrti za tekoče leto. Tokratnemu zboru sta prisostvovali tudi predsednica ZZB NOB Ljubljana Julka Žibert in pa podpredsednica Meta Verbič. Od sosednjih društev sta prišla iz Ribnice Daniel Divjak in Breda Oražem ter iz Škofljice Milan Richter. Predsednica Žibertova je pozdravila vse prisotne s kratkim a vsebinskim nagovorom; oglasila sta se tudi oba gosta iz Škofljice in Ribnice. Ker je bil to tudi predvolilni čas, se je našega zbora udeležil in člane nagovoril tudi kandidat SD za poslanca na letošnjih državnozborskih volitvah Janez Kastelic.

Posebnost tokratnega zbora je bilo tudi sprejetje dveh novih članov v društvo. Eden od njiju, Lado Ambrožič, novinar in publicist s partizanskimi koreninami (oče Lado Ambrožič - Novljan je bil general slovenske partizanske vojske) je po končanem uradnem delu odgovarjal na aktualna vprašanja okoli dogajanja na javni RTV; obenem je tudi predstavil svojo zadnjo knjigo »Spotikanja«, v kateri je kronološko in poglobljeno razdelal dogajanja na javnem zavodu od osamosvojitve do danes.

Letni zbor smo - kot vedno - zaključili v aranžmaju ekipe Janeza Lukančiča - to je bila tradicionalna klobasa z dodatkom in seveda tekočim delom.

Predsednik društva Zarja spominov

Srečo Knafelc

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih