Trobla Velike Lašče | Napis

Pisalo se je leto 1949, ko je vas Veliki Osolnik prizadel hud požar. Zgorel je praktično ves zgornji del vasi. To je bil tudi povod in eden glavnih razlogov, da se je leta 1952 na pobudo učitelja Lovra Mraka in ostalih naprednih vaščanov ustanovilo prostovoljno gasilsko društvo Veliki Osolnik.

Trobla Velike Lašče | PGD Veliki OsolnikTrobla Velike Lašče | PGD Veliki OsolnikV petek 4. 3. 2022 smo gasilci PGD Veliki Osolnik skupaj s predstavniki GZ Velike Lašče in županom občine Velike Lašče ob 19h otvorili slavnostni občni zbor ob naši 70-letnici delovanja.

Predsednik je najprej kratko orisal pot društva od ustanovitve do danes. Spomnili smo se tudi vseh naših bivših članov in jih počastili z minuto molka. Po poročilih in sprejetih sklepih ter nagovorih gostov smo se zahvalili članom društva, kakor tudi vsem podpornikom gasilstva. Zaslužni člani so prejeli tudi priznanja in odlikovanja. Izjemno ponosni smo na našo mladino, zato se je upravni odbor odločil, da tokrat prvič podelimo tudi mladinska priznanja. Pionirji in mladinci nas ob budnem spremstvu in usmerjanju mentorjev že mnogo let navdušujejo z uspehi na vseh mogočih gasilskih tekmovanjih. Tisti malo starejši se nam bodo vsak čas pridružili v operativnih vrstah. Posebej s ponosom in veseljem smo podelili plaketo veterana štirim članom našega društva, ki so s svojim dolgoletnim delom in nasveti odločno zaznamovali našo pot.

Upravni odbor društva je že na eni od preteklih sej sklenil, da bo večja zunanja slovesnost ob jubileju 25. 6. 2022. Pripravili bomo svečanost, kakor se za tako obletnico spodobi. Na prireditev bodo povabljena vsa društva naše zveze, predstavniki GZ Velike Lašče, predstavniki gasilske regije ter predstavniki občine Velike Lašče. Povabimo pa že danes na slovesnost vse Vas, ki nas podpirate in po svojim močeh pomagate in prispevate k temu, da mi lahko opravljamo svoje plemenito poslanstvo.

Z gasilskim pozdravom Na pomoč!

Za PGD Veliki Osolnik
Aleš Širaj

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih