Trobla Velike Lašče | Napis

Ko dobijo naši otroci, naša mladina idejo, da bi počistili pokrajino okoli svojega domačega kraja, moramo ostali takšnemu dejanju samo zaploskati.

Trobla Velike Lašče | Zakaj tako - skupinska slika otrok s smetmi, ki so jih nabraliSkupinska slika otrok s smetmi, ki so jih nabrali

Prav žalostno je, koliko smeti so pobrali, če bi »na oko« ocenil na 200 m2 površine okoli avtobusne postaje Mali Ločnik.

Ko smo jih po čistilni akciji povprašali, kdo naj bi bili glavni onesnaževalci, so dejali, da so presenečeni, da se po tolikih letih osveščanja, tako lokalnega kot globalnega, še vedno najdejo ljudje, ki smeti zavržejo v naravo. Na vprašanje, kdo naj bi bili glavni onesnaževalci po njihovem mnenju, so dejali, da so to večinoma tovornjakarji in neosveščeni posamezniki ter potem še naši vrstniki, ki mečejo embalažo ostankov hrane iz raznih hitrih prehrambnih storitvenih podjetij in obilo praznih plastenk pijač.

Zahvala tudi Katarini in Jožetu Bambiču, ki sta vse nabrane smeti odpeljala na odpad.

Trobla Velike Lašče | Zakaj tako - Stanje okolice pred čistilno akcijoStanje okolice pred čistilno akcijo

Gorazd Milavec

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih