Trobla Velike Lašče | Napis

Lepe tačke je društvo, ki je bilo ustanovljeno v pomočživalim, ki so v stiski, ker so v stiski njihovi lastniki. Stiska lastnikov je lahko vidna na različnih ravneh: na materialni in na ravni zdravja, lahko pa je tudi posledica pomanjkanja znanja glede komunikacije z živalmi, prepoznavanja težav in načina izpolnjevanja potreb posameznih živali.

Trobla Velike Lašče | Društvo lepe tačke

Neznanje in težave na strani lastnikov se pri živalih pogosto odražajo na telesnem zdravju in vedenju, začenši z nepravilno ali nezadostno higieno in vse do spregledanja bolezenskih znakov.

Zato pri Društvu Lepe tačke z veseljem sprejemamo znanja in pomočiželjne posameznike, ki zaradi svoje socialne situacije in materialne stiske ne morejo v zadostni meri zadovoljiti potreb svojih štirinožnih prijateljev in bi potrebovali pomoč pri socializaciji, sprehajanju, negi in hranjenju psov. Poleg tega zbiramo opremo (npr. nagobčnike, povodce, transporterje itd.) in jo razdelimo med socialno šibke lastnike. Kadar imamo priložnost, posredujemo tudi pri predaji donirane hrane, ki pa mora biti neoporečna.

Zaradi dolgoletnih izkušenj pri šolanju in negi psov, ki sem jih nabirala med drugim pri delu v hotelu za živali, kot tudi v okviru drugih organizacij za pomoč in negoživali, lahko kot društvo pomagamo na različnih ravneh. Predvsem si želimo predati svoje znanje in ozaveščati ljudi o odgovornem lastništvu.

Razširiti informacije o odgovornem lastništvu nam je posebej pri srcu, saj predstavlja neprecenljivo pomoč pri tem, da se zmanjšajo stroški zdravljenja in predvsem prepreči nepotrebno trpljenježivali.

Vabimo vse tiste, ki jih je ta članek nagovoril, ki bi želeli informacije in potrebujejo našo pomoč ali bi želeli z nami sodelovati, da z nami stopijo v stik prek naše Facebook strani Društvo Lepe tačke. Skupaj smo vedno močnejši– tudi v dobro živali!

Društvo Lepe tačke, Maja Holer

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih