Trobla Velike Lašče | Napis

Novo leto prinaša nove izzive pri vsakem od nas in ravno tako prinaša nova vprašanja ter nove cilje pri članih Planinskega društva Velike Lašče.

novo leto novi ciljiZa nami sta dve leti, ki sta močno omejili delovanje društva. V nekaterih mesecih pohodov zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa sploh nismo mogli izvesti, včasih nam je težave predstavljala že organizacija prevozov na pohode, verjetno najbolj boleče dejstvo pa je bila odpoved prireditve oziroma prilagoditev našega tradicionalnega pohoda po Velikolaški kulturni poti. Ker smo društvo, ki deluje in osvešča v smislu zdravega načina življenja, smo se ukrepov držali in, tako kot vsi, upali, da bo vse kmalu za nami.

In že je tu novo leto in z njim novi upi ter novi cilji. Tudi za letošnje leto so vodniki PZS v našem društvu za vas pripravili zanimiv plan pohodov. Prvi pohod, ki je eden izmed naših tradicionalnih in poskrbi za osvežitev po novoletnih dobrotah, je že za nami. V programu imamo planiranih še 21 pohodov, torej bo, če bodo razmere dopuščale, lahko z nami aktiven vsak mesec v letu.

Naj vam novo leto odnese vse strahove in prinese veliko upanja, pozitivne energije in hoje v naravi z ljudmi, ob katerih se počutite dobro. Pridružite se nam na kakšnem od pohodov. Nazaj v dolino se ne bomo vrnili kot neznanci, ampak kot prijatelji. Vsi, ki radi hodimo v hribe, imamo vsaj nekaj skupnega. V hribih se počutimo srečni, tam smo človek človeku. Tam se spomnimo, kdo dejansko smo. V dolini čisto spontano pustimo vse skrbi, strah, bremena težkih odgovornost in težave v odnosih. V hribih je naš smeh bolj sproščen, naša glava prazna in srce polno.

Ko boste razmišljali o svojih ciljih, naj vas spremlja misel našega velikega alpinista Nejca Zaplotnika, ki je leta 1979 stopil na vrh najvišje gore sveta: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.«

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih