Po nekajletnih razpravah o tem, kako kdo speče pizzo, kakšne sestavine je treba uporabiti, kako hidrirano mora biti testo in seveda, kdo speče najboljšo pizzo, smo se odločili, da odslej vsako leto organiziramo festival amaterske peke pizz, ki smo ga poimenovali PIZZIADA LASIS.
Odprto prvenstvo bo potekalo 22. marca 2025 na šolskem igrišču v Velikih Laščah. Posebnost našega tekmovanja pa bo, da bodo tekmovalci lahko s seboj prinesli peči in druge naprave, ki jih (doma) uporabljajo za peko pizz. Po informacijah nekaterih, ki so že izkazali željo, da se udeležijo tekmovanja, lahko sklepamo, da bo to tudi praznik kreativnosti in inovativnosti.
Poleg pijače, jedače in dobre volje bo poskrbljeno za bogate nagrade. Razglasili bomo najboljše tri pizzopeke po izboru strokovne komisije. Vzporedno bo potekalo glasovanje obiskovalcev, ki bodo izbrali zmagovalce v kategoriji Glas ljudstva. Posebno nagrado bo prejela najbolj inovativna naprava za peko pizz.
Ob tem nismo pozabili niti na mlajše, saj se bodo v okviru Mini pizziade lahko naučili zamesiti in razvaljati testo ter obložiti in speči svojo pizzo. Za njih pripravljamo še nekaj drugih aktivnosti in presenečanj.
Več informacij in aktualne objave lahko spremljate na spletni strani www.pizziada-lasis.si, kjer nadete prijavnico za tekmovanje na 1. PIZZIADI LASIS. Tam najdete tudi zavihek Sponzorji.
Prav vsi ste vljudno vabljeni, da pridete preverit, kateri najboljši pizzopek v deželi je tej.
Luka Jakše