Trobla Velike Lašče | Napis

Laški gasilci smo nakup novega vozila dolgo načrtovali, se ga veselili in ga v juniju končno dočakali!novo gasilsko vozilo

Naše vozilo je pred gasilski dom pripeljalo že nekaj dni pred uradnim prevzemom. Pričakali smo ga domači člani in naši gasilski prijatelji iz sosednjih društev. V soboto, 29. junija, pa smo organizirali gasilsko parado s slavnostnim prevzemom novega vozila GVC-2.

Več kot 100 gasilcev iz domače gasilske zveze in sosednjih prijateljskih društev (PGD Ponikve, Velike Poljane, Sv. Gregor) je ob spremljavi Godbe Dobrepolje v paradi prikorakalo od velikolaške osnovne šole do gasilskega doma. Tam so jih je ob parkiranem vozilu pričakali častni gostje: predsednik GZ Velike Lašče Matej Gruden, podpredsednik GZ Slovenije Franc Bradeško, pomočnik poveljnika GZ Regije Ljubljana Matjaž Kokalj, poveljnik Regije Ljubljana 2 Jože Andolšek, župan občine Velike Lašče Matjaž Hočevar s podžupanom Dejanom Zakrajškom ter duhovni pomočnik v Župniji Rob Anton Dobrovoljc. S svojo udeležbo nas je počastil tudi minister za obrambo Marjan Šarec.gasilska parada

Prireditev smo pričeli z nagovori gostov, med katerimi je pomembno mesto zasedal gospod Šarec, ki je govor popestril z osebnimi gasilskimi anekdotami. Sledila je simbolična predaja ključev, ko je župan kot predstavnik občine, ki je vozilo financirala, le-to predal predsedniku društva. Predsednik je gasilsko cisterno predal v uporabo vozniku Toniju Perhaju, gospod Dobrovoljc pa je vozilo blagoslovil, da nam bo varno služilo v prihodnjih letih. Podelili smo še gasilska priznanja, ki so edino »plačilo« za prostovoljne gasilce.

Po prireditvi smo vsem gostom postregli, kot se spodobi; seveda pa so se zadržali tudi na dobro obiskani gasilski veselici, ki je sledila.

povorkaZahvaljujemo se občini Velike Lašče za vso finančno pomoč, laškim gasilcem za ves čas in trud, ki ga vlagate v delo našega društva, vsem ostalim pa hvala, ker ste prišli in nam tako izkazali podporo. Na veselici se vidimo ponovno prihodnje leto, na paradi pa čez dve leti, ko bomo praznovali okroglo obletnico ustanovitve društva.

 

Ker slike povedo več kot besede, jih nekaj prilagam; zanje se zahvaljujem Saši Škulj (Different Angles).

Z gasilskim pozdravom: na pomoč!

Alenka Matjašič

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih