Trobla Velike Lašče | Napis

Letos je za nami že 31. pohod po Velikolaški kulturni poti. V organizacijo smo člani upravnega odbora Planinskega društva Velike Lašče in nekaj prostovoljcev vložili vse moči v upanju, da bi prireditev uspela in da bi pohodniki ter obiskovalci preživeli zares lepo nedeljo. 

trobla kulturna potTedni prej so bili – tako, kot je zadnje čase že nekaj običajnega – precej deževni, nedelja pa je bila blagoslovljena s sončnim vremenom. Pohoda se je udeležilo rekordno število obiskovalcev in čeprav smo se prostovoljci od jutra do večera pošteno potili, smo bili presrečni.

Zavedamo se, da nekaterim obiskovalcem ni bilo všeč, da so morali čakati na okrepčilo, a smo kljub temu, da je tisti dan Trubarjevina »pokala po šivih«, prejeli veliko pohval in razumevanja, za kar se neizmerno zahvaljujemo. Take besede nam dajo zagona za nadaljnje delovanje. Po prireditvi smo namreč vsi izčrpani in zato toliko bolj veseli, če smo deležni lepih besed in razumevanja. 

Pohoda se je udeležilo rekordno število pohodnikov; okvirno jih je bilo preštetih blizu 700, veliko pa je bilo tudi obiskovalcev na Trubarjevini. Letos smo se potrudili in prireditev še bolj popestrili. Že nekaj let zapored poskrbimo za igro otrok z brezplačnimi baloni, napolnjenimi s helijem, ter otroškim kotičkom. Letos se lepo zahvaljujemo ekipi Napihljivi raj, ki nam je omogočila izposojo napihljivih igral po promocijski oziroma zares simbolični ceni. Povabili smo Slovensko vojsko, ki je po okolici vozila vse, ki so si želeli od blizu videti in izkusiti, kako izgleda vožnja z oklepnim vozilom 6 x 6 Valuk. Hvala, da smo lahko pobližje vsaj delno spoznali vašo opremo. Prireditev so z veliko in malimi šahovnicami popestrili tudi člani Šahovskega društva Kočevje.

Za odlično vzdušje in piko na i je letos poskrbel Ansambel Razgled. Z odlično živo glasbo je vse lažje, tako delati in čakati v vrsti kot spiti prijetno ohlajeno pijačo.

trobla kult.p. donatorjiDa smo prireditev s finančnega vidika sploh lahko izpeljali, se iz srca zahvaljujemo občini Velike Lašče za finančno podporo ter vsem donatorjem, ki ste nesebično prispevali svoj dar za izvedbo 31. pohoda po Velikolaški kulturni poti. 

Hvala vsem dolgoletnim in novim prostovoljcem, ki ste pred, med in po pohodu nesebično pomagali po svojih najboljših močeh. Brez vas, prostovoljcev, ne bi zmogli izpeljati prireditve. Hvala vsem, ki se kljub utrujenosti po koncu prireditve vsako naslednje leto spet vrnete in nesebično pomagate. Tadej, hvala ti za odlično sodelovanje. 

Največja zahvala pa gre vsem, ki se pohoda udeležujete in s tem dokazujete, da trud ni zaman. S skupnimi močmi smo tako dosegli, da je za nami še en uspešen pohod. Le skupaj lahko ohranjamo tradicijo.

 

P. S.: Muki, oprosti, rekordno število rib smo prodali v rekordnem času. Obljubim, da prihodnje leto dobiš porcijo rib.

Vidimo se prihodnje leto!

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih